Moeite met slapen in het vliegtuig? Met deze tips ben je in no time vertrokken

Je hebt van die mensen die hun ogen maar dicht hoeven te doen en ze zijn al in dromenland. Ben jij niet zo iemand en wens je eens fatsoenlijk te kunnen slapen tijdens een vlucht zodat je niet aankomt als een zombie? Dan hebben we de perfecte tips voor je.

Investeer in goede oordoppen

Zodat je niet alleen het gekuch en gepraat van je mede-reizigers niet meer hoort, maar ook het geluid van de motoren naar de achtergrond verdwijnt.

No alcohol

Het is verleidelijk om glaasje wijn of een andere alcoholische versnapering te bestellen. Dan voel je je immers lekker rozig en duf en val je vanzelf wel in slaap. Maar van alcohol slaap je juist lichter. Bovendien droogt alcohol uit, waardoor je je nog slechter voelt als je het vliegtuig mag verlaten.

Kies voor een plek bij het raam

Als je niet om de haverklap moet plassen dan. Als je wilt slapen is dit de perfecte plek, want je kunt je hoofd tegen het vliegtuig laten rusten. Én je hebt geen last van mensen die de hele tijd voor je langs willen.

Zet je tv-scherm uit

Vooral als je een verre reis maakt, heb je de luxe van je eigen tv scherm. Heel leuk om drie films achter elkaar te kijken, maar je kunt ‘m toch beter uitzetten. Het licht van het scherm kan je slaap namelijk flink verstoren. En dat wil je niet.

Maak het jezelf gemakkelijk

Trek je schoenen uit en doe lekkere warme sokken aan. Het kan best koud zijn in de lucht. Doe een dekentje over je heen en zorg dat je je stoelriem vastmaakt óver de deken. Zo kan het cabinepersoneel zien dat je je gordel vast hebt hoeven ze je niet wakker te maken om dat te controleren.

LEES OOK: Op reis? Met deze 9 super handige trucs bespaar je ruimte in je koffer

Reageer op artikel:
Moeite met slapen in het vliegtuig? Met deze tips ben je in no time vertrokken
Sluiten