Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 3 jun 2017

Nieuwe craving: mini mojito cheesecakes zijn pure perfectie

Bikinibody? Geen idee wat dat is. Het is zomer en we hebben zoetigheid en booze nodig. IJsjes, lolly's en cocktails. Laten wij nou net het perfecte toetje hebben gevonden voor deze zomer. Mini mojito cheesecakes: puur genieten.

Bijna te mooi om op te eten. Maar té lekker om te laten staan. Deze mini mojito cheesecakes zijn perfect bij de bbq of je tuinfeestje. Of eigenlijk passen ze bij elke gelegenheid. Deze wil je proberen en dit is hoe je deze hemelse lekkernij maakt:

Voor de basis:

12 gemberkoekjes
4 biscuitjes
50 gram ongezouten boter, gesmolten

Voor de vulling:

300 gram roomkaas op kamertemperatuur
Het sap van 1 limoen
75 gram icing sugar
100 gram witte chocolade, gesmolten
50 ml mascarpone en 100 ml slagroom gemixt
1/4 theelepel vanille

Voor de slagroom:

50 ml mascarpone en 100 ml slagroom gemixt
3 eetlepels rum
10 muntblaadjes
1 eetlepel icing sugar

Voor decoratie:

20 muntblaadjes
20 frambozen

Aan de slag:

1. Doe de biscuitjes en gemberkoekjes in een grote kom en gebruik het uiteinde van een deegroller om de koejes fijn te stampen. Mix de gesmolten boter erdoor tot het goed is verdeeld. Gebruik een theelepel om de koekjesmix gelijkmatig te verdelen over twintig cakevormen. Druk de koekjes goed op de bodem. Plaats alles in de koelkast en maak de vulling.

2. Pers 1 limoen uit in een kom. Mix dit met de roomkaas en icing sugar met behulp van een spatel. Voeg hieraan de gesmolten witte chocolade toe en mix het snel. Giet vervolgens het mascarpone en slagroom mixje toe samen met de vanille en roer tot het een dikke massa wordt. Wordt het niet dik? Gebruik dan een elektrische mixer tot het dik is geworden.

3. Doe de witte chocolade en limoen mix in een spuitzak en vul je 20 glazen. Vlak het af met een theelepel en laat de cakevormen nogmaals in de koelkast staan, dit keer twee uur.

4. Wanneer je cheesecakejes klaar zijn, doe je de rum en munt in een keukenmachine tot de munt fijn is. Doe dit samen met je slagroom en mascarpone mix en icing sugar in de mixer tot het dik genoeg is om in de spuitzak te stoppen. Voor een leuk effect maak je een leuk vormpje van de mond van je spuitzak. Dit wordt je topping. Maak af met een framboos en een muntblaadje en je mojito cheesecakes zijn klaar.

Nog meer yummie: Yum: Dit zijn de perfecte rosé cocktails voor deze zomer

Reageer op artikel:
Nieuwe craving: mini mojito cheesecakes zijn pure perfectie
Sluiten