WIDM seizoen 20: had jij deze 11 molstreken uit WIDM door?

Afgelopen zaterdag kwamen we erachter wie de mol is van dit seizoen WIDM. Spoiler alert: Jeroen is de mol. Aan de ene kant heel onverwacht, omdat Jeroen heel lang niet echt opviel in de afleveringen, aan de andere kant werd het aan het einde steeds duidelijker. Maar wat heeft Jeroen allemaal uitgespookt in de afgelopen zeven afleveringen WIDM? Dít zijn de molstreken van Jeroen.

Er had veel mis kunnen gaan, want Jeroen nam heel veel risico als mol – maar hoe leuk is het om dit terug te zien.

De molstreken van Jeroen uit WIDM

Jeroen was een gedurfde mol. Hij nam veel risico als mol in dit twintigste jubileumseizoen. Dit zijn de molstreken die hij heeft uitgehaald:

1. “Nee, gisteren al”

Meteen bij de eerste opdracht begin Jeroen al te mollen. Als Tina vraagt of Nikkie en Jeroen ook net zijn begonnen met het spel, antwoord Jeroen: “Nee, gisteren al”. Hij is namelijk de dag voor de eerste opdracht al bezig geweest om de quotes van de kandidaten op de spiegels te schrijven. Als Tina en Nikkie hier goed hadden opgelet en hadden nagedacht over zijn antwoord hadden ze daar waardevolle informatie uit kunnen halen.

2. De quote van Nikkie, Patrick en Ellie

Tijdens het uitzoeken van de quotes weten Nikkie, Patrick en Ellie niet meer welke quote van hun was. Daarom kiest Jeroen heel slim een quote van een van hen. Op deze manier is de opdracht meteen mislukt.

2. Gastenlijst

Tijdens het spel ‘Gastenlijst’ heeft Jeroen van tevoren allemaal namen uit zijn hoofd geleerd die wel Italiaans klinken, maar bijna niet meer voorkomen in Italië.

Tijdens het zoeken naar de mensen met deze namen blijft Jeroen molstreken uithalen. Als ze een persoon gevonden hebben met de juiste naam, blijft Jeroen nog even hangen terwijl de rest al doorloopt en zegt tegen de persoon: “Het was maar een grapje, je hoeft niet echt te komen”. Vervolgens zegt hij tegen Tina en Ron waarmee hij in een groepje zat dat hij nog even vertelde waar de man heen moest voor het diner.

3. Achter je rug om

Tijdens beide opdrachten ‘Achter je rug om’ loopt Jeroen achter de rug van de kandidaten naar het laatste bakje om hier iets uit te pakken. Een zeer gewaagde molstreek. In de eerste opdracht haalde hij de groene vrijstelling uit het bakje en in de laatste opdracht het geld. Jeroen wist namelijk dat iedereen voor deze troeven zou gaan.

Tijdens de eerste aflevering wil iedereen namelijk zichzelf het liefst vrijstellen voor de volgende ronde, hier draait geld nog niet zo een grote rol. Bij de tweede keer ‘Weer achter je rug om’ kiest Jeroen ervoor om het geld te pakken uit de bakjes. Hij wil hier namelijk de pot net voor de finale zo laag mogelijk houden.

4. Stenen sjouwen

In de opdracht ‘Steenrijk’ doet Jeroen eerst alsof hij een fanatieke kandidaat is, in het begin oppert hij namelijk dat het zonde is om stenen weg te gooien, dus dat hij wel extra kan dragen. Hierbij zegt hij dat hij dit deed om zo mogelijk pauzes te kunnen inlassen en tijd te verspillen. Dit doet hij in de opdracht ook vaker.

Daarnaast besluit Jeroen om zo veel mogelijk te zeuren over hoe zwaar de manden zijn. Op deze manier kan hij Tygo afleiden van de wisselpunt met gouden stenen, waardoor ze er gewoon langslopen. Het aandeel van Jeroen zijn groepje blijft hierdoor maar 17,50 euro voor de pot.

5. Als laatste aan de beurt

Jeroen zijn tactiek als mol tijdens de lasergame opdracht is dat hij graag als laatste aan de beurt wil zijn. Op deze manier kan hij dat het spel laten eindigen door afgeschoten te worden. De kandidaten vertrouwen Jeroen zo erg, dat hij dit gewoon voor elkaar krijgt. Uiteindelijk besluit Jeroen om zijn tactiek toch te wijzigen. Er zit namelijk maar heel weinig geld in de kist – dus Jeroen besluit om de kist wel over de finish te slepen omdat hij weet dat er maar heel weinig geld in zit.

Op deze manier wordt hij als held van deze opdracht gezien en zeker niet als mol – een hele slimme molstreek.

6. Sleutelbos

Tijdens de opdracht ‘Sleutelbos’ heeft Jeroen van tevoren al de sleutels om zichzelf vrij te krijgen. Want hoe sneller hij in het spel is, hoe sneller hij molstreken kan uitvoeren. Dit doet Jeroen ook – hij laat geld verdwijnen in zijn achterzakken, hij heeft op deze manier 350 euro uit de pot weten te houden.

7. Luiken open (en weer dicht)

Jeroen heeft twee weken voordat de opnames begonnen al een Italiaans zinnetje uit zijn hoofd geleerd voor dit spel. Dat is het zinnetje: “U mag de luiken weer dichtdoen, alsjeblieft” – hiermee zorgt hij ervoor dat er twee luiken weer worden gesloten en er daarom 400 euro uit de pot verdwijnt.

8. De gouden bogen

Tijdens het schilderen van de schilderijen houdt Jeroen één cruciaal ding voor Peggy verborgen. Hij noemt namelijk niet de gouden bogen die boven aan het schilderij te zien zijn – dit had namelijk een makkelijk herkenningspunt kunnen zijn voor de andere kandidaten om het schilderij te vinden. Én dit heeft ook geholpen want Peggy haar schilderij is als enige niet gevonden.

9. Follow the money

De tactiek van Jeroen in het spel ‘Follow the money’ was eigenlijk om de foute namen van oud-mollen zoveel mogelijk te blijven herhalen. Jeroen stelde zich op als een soort verzamelpunt van alle informatie en hij moest uiteindelijk het lijstje met namen doorgeven aan Rik. Door de foute namen te blijven herhalen is het Jeroen gelukt om deze te planten in de hoofden van de kandidaten waardoor ze ook echt dachten dat deze goed zijn (terwijl ze dit helemaal niet waren).

Een geweldige molstreek van Jeroen.

10. Aanwijzingen

Op Elba bleef Jeroen maar pushen om alleen aanwijzingen te zoeken en vooral niet het geld. Dit kwam goed uit, want een fanatieke kandidaat zou dit ook doen – je wilt natuurlijk geen dubbele executie met maar vier deelnemers als deelnemer.

Daarnaast ging Jeroen altijd expres voor de zakjes met geld staan en probeerde hij Patrick zoveel mogelijk te haasten, zodat hij zo weinig mogelijk tijd had om geld te vinden.

11. Vaten en woorden

Tijdens de allerlaatste opdracht van dit seizoen van WIDM haalt Jeroen ook nog een paar molstreken uit. Zo stimuleert hij de andere kandidaten om korte woorden te maken met de vaten, deze leveren namelijk maar heel weinig geld op en laat hij af en toe een vat in de berm vallen. Bij het weer rechtop zetten van de vaten zet hij deze dan verkeert om neer zodat de letters niet meer zichtbaar zijn.

Lees ook: WIDM nieuws: zal dit de locatie zijn van het nieuwe seizoen 21 WIDM?

Reageer op artikel:
WIDM seizoen 20: had jij deze 11 molstreken uit WIDM door?
Sluiten