Zo maak je deze heerlijke MonChoutaart met Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout

Of je nu binnenkort jarig bent, een nieuwe baan binnengehaald hebt, geslaagd bent voor je rijexamen, eindelijk eens geld gespaard hebt, een verschrikkelijke maandag weer hebt overleefd of gewoon ontzettend veel zin hebt in MonChou en Tony's Chocolonely; voor dit verrukkelijke recept wil je elke mogelijke reden aangrijpen om het te maken.

Want deze MonChoutaart is veel te lekker om niet te maken. En dat kan ook niet anders als de lekkerste smaak van Tony’s Chocolonely er een rol in speelt. We leggen je dan ook met liefde uit hoe je hoe het maakt.

Dit heb je nodig voor de MonChoutaart met Tony’s Chocolonely

Naast een springvorm van 20 centimeter doorsnede, bakpapier en een (hand)mixer, zijn dit de ingrediënten die je nodig hebt:

  • 4 pakjes MonChou van 100 gram
  • 250ml verse slagroom
  • 150g biscuitjes
  • 100g pretzels
  • 75g roomboter
  • 3 eetlepels suiker
  • handje popcorn
  • 2 repen Tony’s Chocolonely Melk Karamel Zeezout

Zo ga je te werk

1. Eerst is het de bedoeling om de MonChou op kamertemperatuur te laten komen. In de tussentijd kun je de springvorm alvast bekleden met bakpapier.

2. Vervolgens verkruimel je de biscuits en 50 gram pretzels. Dit mag gewoon allemaal bij elkaar. Als dat klaar is en als je de boter gesmolten hebt, mag je alles met elkaar mengen. Daarna mag je het mengsel gelijk verdelen over de bodem van de springvorm. Een beetje aandrukken en de bodem is klaar.

3. Nu is het tijd om één chocoladereep erbij te pakken. Smelt deze reep au bain-marie. Oftewel, de chocolade in een kom doen en deze in een pan met water zetten. Zet het vuur niet té hoog. Als de chocolade helemaal gesmolten is, mag de kom van de pan en laat je alles heel even afkoelen.

4. Meng de MonChou los en doe er ondertussen één eetlepel suiker bij. Klaar? Pak dan een andere kom, klop daarin de slagroom stijf en doe ook daar één eetlepel suiker bij. Als dat ook klaar is, mag de MonChou, de slagroom én de gesmolten chocolade bij elkaar gemengd worden tot er een egaal mengsel in de kom ontstaat. Dit mag de springvorm in.

5. De taart zelf mag nu drie uur de koelkast in om op te stijven. Als je meer geduld hebt, dan liever iets langer. Om je in de tussentijd bezig te houden, kun je aan de slag met de karamelpopcorn. Doe de laatste eetlepel suiker in een pan en wacht tot er een stroperige karamel ontstaat. Is het zover? Dan meng je daar de popcorn door. Schep de popcorn daarna op een bord.

6. Als de drie uur voorbij zijn, dan kun je de taart decoreren met de karamelpopcorn, de overige pretzels en stukjes chocolade van de tweede reep Tony’s Chocolonely. En dan mag je eindelijk verdiend gaan genieten.

Enjoy.

Reageer op artikel:
Zo maak je deze heerlijke MonChoutaart met Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout
Sluiten