Emma Vloeimans
Emma Vloeimans | LinkedIn Life 20 mrt 2020

Help mee: via deze website kan jij je mondkapjes doneren aan de zorg

Het leek zo’n goed idee: mondkapjes inslaan zodat jij safe bent de komende tijd. Toch komen veel mensen hierop terug. Want wat moet je met zo’n stapel in huis? En, nog belangrijker: ze zijn hard nodig op andere plekken, zoals de zorg. Schuif je schuldgevoel daarom opzij en doe iets goeds voor de maatschappij in de vorm van mondkapjes doneren, in plaats van hamsteren.

Mondkapjes doneren

Zorgverleners zetten as we speak alles op alles om zieke mensen zo goed mogelijk te helpen in de strijd tegen het coronavirus.

Een tekort aan mondkapjes dreigt het voor hen extra moeilijk te maken om hun werk veilig uit te voeren. Een tekort dat niet alleen ontstaat in ziekenhuizen, maar steeds vaker ook bij huisartsen, kleine zorginstellingen en verloskundigen.

Onder het motto van “help je huisarts én de andere helden in de zorg” is het non-profit burgerinitiatief gestart met mondkapjesnodig.nl. Via deze website kan je de mondkapjes die jij een tijd geleden al hebt gehamsterd alsnog doneren. Zo komen jouw mondkapjes terecht bij degenen die ze het hardst nodig hebben.

Want je weet: wie goed doet, goed ontmoet. We komen hier samen doorheen.

Lees ook: Jarig tijdens quarantaine? Zo maak je er een feestje van

Reageer op artikel:
Help mee: via deze website kan jij je mondkapjes doneren aan de zorg
Sluiten