Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 29 mei 2016

Goeie zaak! Monki lanceert een menstruatiecollectie

Je menstruatie is waarschijnlijk niet je favo periode van de maand. Je hebt buikpijn, voelt je niet helemaal in je hum en je voelt je bovendien een kilootje of vijf zwaarder. Maar Monki gaat het allemaal wat aangenamer maken, want de modeketen lanceert een menstruatiecollectie.

De mini-collectie bestaat uit twee slipjes met fijne teksten. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Bloody Queen’? Kun jij een manspersoon meteen duidelijk maken waarom je even geen zin hebt in een potje stoeien.

Monki period collectie

Naast de slipjes komt Monki, in samenwerking met Lunette, ook met menstruatiecups. Dit kun je gebruiken in plaats van een tampon, om je bloed op te vangen. En het is herbruikbaar.

Monki menstruatiecups voor het goede doel

Het modemerk doet dit vooral omdat er nog altijd een stigma hangt rond ongesteld worden. Én het is voor het goede doel. Want het geld dat Monki ophaalt gaat naar the Cup Foundation, een organisatie die jonge vrouwen in Kenia toegang wil geven tot menstruatiemiddelen en onderwijs. Want stel je voor dat je ongesteld bent en geen tampons, maandverband of menstruatiecups tot je beschikking hebt? Dan kun je eigenlijk nergens heen…

De cups en de slips zijn vanaf half juli verkrijgbaar in geselecteerde Monki-winkels en online.

Lees dit ook: Nog geen idee wat je wil in het leven? Dat kan juist héél goed zijn

Reageer op artikel:
Goeie zaak! Monki lanceert een menstruatiecollectie
Sluiten