Lianne Görtz
Lianne Görtz Life 13 dec 2019

Speel je altijd Monopoly met je familie? Met deze 6 hacks win je gegarandeerd

Kerstmis staat vooral in het teken van samen zijn. Samen met familie lekker eten en daarna natafelen onder het genot van een lekker drankje. En misschien wel een potje Monopoly. Dit jaar kun je je tegenstanders eens een poepie laten ruiken.

Monopoly lijkt een spel van geluk. Je hebt geen invloed op de ogen die je gooit en daardoor heb je ook geen invloed op de straten, steden of vliegvelden waarop je terechtkomt.

6 hacks zodat jij gegarandeerd wint met Monopoly

Er blijkt wel degelijk een tactiek te bestaan om het spel te winnen. Dit zijn de hacks van Natalie Fitzsimons, de regerende Britse Monopoly-kampioen, die je wil onthouden:

1. Ga af op oranje

Ten eerste is het goed om de oranje gebieden te kopen. Deelnemers komen namelijk veelvuldig op dit gebied. Als je bijvoorbeeld uit de gevangenis komt, is de kans groot dat je op oranje eindigt. En je begrijpt het al; dan mogen ze jou betalen.

2. Koop veel

In het begin mag je geld best opgaan aan eigendommen kopen. Want als je veel hebt, dan krijg je er later in het spel veel voor terug. Net zoals in de real world geldt: wees er snel bij want weg=weg.

3. Duur is bij Monopoly niet altijd beter

Je prioriteit wat betreft gebieden kopen, ligt niet bij de dure dingen. Want volgens Natalie de kans klein dat deelnemers op die vakjes belanden. Uiteindelijk levert het je dus niet zoveel op dan dat je waarschijnlijk gehoopt had.

4. Pak het favo pionnetje van je zusje

Of het pionnetje dat je neefje, moeder of tante altijd heeft. Monopoly is ook een psychologisch spelletje, aldus de kampioen. En als je iets inneemt waar mensen aan ‘gehecht’ zijn, kan dat jouw winkansen weer vergroten. Interessant.

5. Zet overal huizen op

De volgende hack is om overal hypotheek op te zetten. En al helemaal als je veel in je bezit hebt. Geef je geld uit aan huizen en je bent weer een stapje dichter bij de winst. En hoe meer huizen dat je koopt, hoe minder andere deelnemers de kans hebben om een huisje ergens op te zetten. Win-winsituatie.

6. Blijf op het eind in de gevangenis

Huh? Klinkt raar, is het niet. In het begin is het natuurlijk zaak om de gevangenis zoveel mogelijk te vermijden. Anders kun je niks kopen. Maar als alles opgekocht is, kun je maar beter achter de tralies blijven. Het geld blijft binnenstromen en jij loopt geen risico om op andermans eigendommen te komen. Wow, smart.

Snel in de praktijk brengen. Want winnen is natuurlijk een super fijn gevoel.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reageer op artikel:
Speel je altijd Monopoly met je familie? Met deze 6 hacks win je gegarandeerd
Sluiten