Mooi! Dit meisje overwon anorexia en is nu trots op haar gewichttoename

Amalie Lee is een 20-jarige student uit Londen. In 2012 werd ze depressief en hield ze op met eten. Een tijd later ging het zelfs zo slecht met haar dat ze werd opgenomen. In 2013 besloot ze op Instagram een dagboek bij te houden.

Amalie heeft haar hele proces vastgelegd en getoond op haar Instagram. Nu drie jaar later post ze alleen maar lekkere food foto’s en foto’s van haar gezonde lichaam. Met motiverende bijschriften voor meisjes die hetzelfde doorgaan als zij heeft gedaan en nog steeds doet.

In 2014 werd ze namelijk gezond verklaard qua gewicht. Alleen ben je er dan nog lang niet. Ook geestelijk heb je een enorme uitdaging. De ziekte zit in je, en dat gevecht zul je moeten winnen om te overleven.

Amalia vertelt dat het voor haar gek is om terug te kijken omdat ze alles heeft bijgehouden van het begin. Ze heeft een tijdlang gedacht dat ze de rest van haar leven alleen zou blijven, opgegeten zou worden door haar ziekte, en ontzettend bang zou worden in plaats van te kunnen herstellen. Uiteindelijk was het haar social media kanaal dat haar heeft geholpen om te herstellen en door te zetten. Doordat Amalia zoveel volgers had, wilde ze niet teleurstellen en opgeven.

Ze is nu ontzettend trots op haar prestatie en laat dat ook zien. Amalia heeft bijna 100.000 volgers die haar dagelijks complimentjes geven over het winnen van de strijd tegen anorexia. Daarnaast heeft ze ook een Tumblr account waarop ze laat zien hoe je hulp kunt zoeken. Een prachtig verhaal van een meisje waarmee het nu goed gaat, en haar verhaal gebruikt om anderen te helpen.

In het begin van de strijd om beter te worden moest Amalia al haar botten laten controleren omdat anorexia daar een negatieve invloed op kan hebben:

Bij deze foto vertelt ze hoe slecht het gaat met haar lichaam. Ze heeft het continu koud en haar vingertoppen en tenen zijn blauw. Ze loopt ernstig gevaar als ze een virus zou oplopen:

Enige tijd verder eet ze meer en meer:

Rechtsboven de foto van bijna twee jaar terug toen ze op haar dunst was versus haar gewicht van een jaar geleden:

Een half jaar geleden durfde ze zelfs te posten dat ze niet altijd meer een platte buik heeft:

En koekjes eet:

Een stunner in bikini:

Toen en nu:

Reageer op artikel:
Mooi! Dit meisje overwon anorexia en is nu trots op haar gewichttoename
Sluiten