Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 19 nov 2015

Mooi! In dit restaurant kun je gratis eten als je alleen bent tijdens de feestdagen

Wij nuchtere Nederlanders vinden Amerika soms een beetje overdreven. Maar juist hun enthousiasme kan soms voor barmhartigheid zorgen. Zo is er een restaurant die alle eenzame singles op Thanksgiving een gratis maaltijd aanbiedt.

We krijgen er allemaal knoop van in onze maag: een eenzame man of vrouw die tijdens de feestdagen alleen aan tafel zit. Je vraagt je direct af waarom hij of zij alleen is tijdens een dag die staat voor samen zijn. Gelukkig heeft het Senate Coney Island Restaurant hier iets op bedacht. Een gratis maaltje voor iedereen die alleen is op Thanksgiving.

Niemand hoort alleen te zijn

Het restaurant doet het al tien jaar, maar nooit eerder werd het groots opgemerkt. Een voorbijganger fotografeerde echter het ‘aanplakbiljet’. Hij maakte een foto van de onderstaande boodschap die op het raam hangt van het restaurant en postte het op Reddit:

De eigenaar van het restaurant, George Dimopoulos vertelde aan ABC news dat dit geweldige idee voort is gekomen uit zijn eigen eenzaamheid tijdens de Kerstdagen. Hij werd geboren in Griekenland en had daar een zware tijd, zelfs zo zwaar dat hij vaak moest bedelen voor eten. Op zijn 23ste verhuisde hij naar Amerika en opende hij meerdere succesvolle Griekse restaurants: ‘De reden waarom ik dit doe is omdat ik ook alleen ben geweest. Ik weet als geen ander hoe het is om alleen te zijn tijdens zulke belangrijke momenten.’

“Ik herken de blik in hun ogen, ze vragen dit niet zomaar”

Ook laat hij weten dat hij helemaal niet bezig is of mensen misbruik maken van de gratis maaltijd die hij aanbiedt. Hij vraagt niet aan mensen waarom ze gratis komen eten: ‘Als ze alleen zijn geef ik het ze, ik herken de blik in hun ogen, ze vragen dit niet zomaar.’

Wij vinden dit een prachtig initiatief en kunnen ons geen betere oplossing bedenken voor iedereen die alleen is tijdens de feestdagen. We wachten met smart op een restauranthouder op deze Nederlandse bodem die ook zoiets moois doet voor de medemens.

LEES OOK: Waarom herinneringen ├ęcht voor geluk zorgen en spullen niet

Reageer op artikel:
Mooi! In dit restaurant kun je gratis eten als je alleen bent tijdens de feestdagen
Sluiten