Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 14 mei 2016

Mooi! Jesse doet een tussenjaar en schenkt daarvoor haar haren aan Stichting Haarwensen

Veel mensen hebben het idee om een tussenjaar te nemen voordat zij beginnen met studeren, om op avontuur te gaan. Meestal blijft het bij een mooie droom. Niet voor Jesse, zij gaat de stap wagen en haar horizon verbreden. En tegelijk een kindje in nood verblijden, want ze gaat haar haren doneren aan Stichting Haarwensen.

Een nieuwe levensfase

Jesse staat op het punt haar eindexamen af te leggen. Een spannend jaar voor alle eindexamenleerlingen. Hierna volgt de grote stap van studeren. Maar Jesse wil eerst zichzelf beter leren kennen, voordat zij een studie induikt. En dit is het perfecte moment.

Jesse is toe aan iets nieuws. Jarenlang heeft ze gevoetbald en ze besloot dat het tijd werd om iets nieuws met haar leven te doen. Want wie is Jesse eigenlijk? Dat is ze van plan te ontdekken dit jaar. ‘Ik wil mijn jaar opvullen met cursussen en vrijwilligerswerk’, aldus Jesse. Toen kwam ze op het fantastische idee om haar jaar van vrijheid te financieren. Zoals marathonlopers zich laten sponsoren door vrienden en familie, zo ook Jesse. Maar niet door te rennen, Jesse gaat haar haren doneren aan Stichting Haarwensen.

Ze wordt enthousiast van het idee dat ze een kindje gelukkig maakt

Jesse heeft prachtig lang rood haar tot haar middel en heeft lang met het idee gezeten om haar haren kort te knippen. Toch is het er nooit van gekomen. Toen haar vriendin haar haren had geknipt, vond Jesse het wel tijd om het zelf ook te doen. Maar het is natuurlijk zonde om zulk uniek haar weg te laten vegen door de kapster. Daarom gaat Jesse haar haren doneren aan iemand die het harder nodig heeft dan zijzelf.

Stichting haarwensen

Jesse heeft voor Stichting Haarwensen gekozen, wegens de bijzondere gedachte erachter. De stichting is totaal afhankelijk van donaties en schenkt het haar, in de vorm van een pruik, aan kinderen die het goed kunnen gebruiken. Het is extra speciaal, omdat Jesse rood haar heeft, een haarkleur die minder vaak voorkomt. Ze vindt het een prachtig idee dat er een kindje rond zal kunnen lopen met zijn of haar natuurlijke haarkleur.

Jesse vindt het niet spannend, ze is eraan toe. Ze wordt enthousiast van het idee dat ze een kindje gelukkig maakt. En ze is helemaal klaar voor haar jaar van zelfontdekking.

Omdat haar familie zo genereus is om haar te sponsoren met dit prachtige gebaar, heeft ze er iets tegenover staan. Degenen die een donatie willen schenken aan haar jaar van zelfontdekking, zullen een dagpas krijgen voor sportcentrum Kenamju in Haarlem. Een toepasselijke ‘werk aan jezelf cadeau’.

Dit jaar gaat Jesse veel goeds brengen en tegelijk schenkt ze een prachtige gift aan een kindje in nood.

LEES OOK: Het verhaal achter het litteken: ‘Ik viel 59 kilo af en het litteken op mijn buik staat voor hoe mooi ik nu ben’

Reageer op artikel:
Mooi! Jesse doet een tussenjaar en schenkt daarvoor haar haren aan Stichting Haarwensen
Sluiten