Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 24 apr 2015

WAT? Mooi zijn kan wel eens funest zijn voor je carrière

Ben jij een beauty mét brains? Dan word je vast wel eens het totaalpakketje genoemd. Maar die looks, die kunnen je wel eens duur komen te staan. Letterlijk.

Misschien weet je al dat het bewezen is dat vrouwen meer moeite hebben om bovenaan de carrièreladder te komen. En ook is het bekend dat wij vrouwen minder betaald krijgen dan een man. En nu is uit onderzoek gebleken dat ook nog eens je looks roet in het eten kunnen gooien.

Volgens de wetenschap is het qua carrière het meest gunstig om ‘gemiddelde’ looks te hebben. Als je namelijk onder gemiddeld scoort qua looks krijg je gemiddeld zo’n twaalf procent minder betaald. Máár, als je boven gemiddeld scoort dan heb je een grote kans dat je een bedrijf niet eens binnenkomt.

Heidi Grant Halverson van de University van Colombia vertelt aan de Business Insider dat bovengemiddeld mooi zijn je een hele hoop mogelijkheden kan kosten. Baankansen, promoties, stages, worden eerder aan iemand gegeven die er gemiddeld uitziet.

Hoe dat komt? Ondanks dat niemand het hardop wil zeggen heeft het vooral te maken met concurrentie. Als jij het sollicitatiegesprek hebt met iemand die jou bijna té mooi vindt, voelt diegene zich bedreigd en neemt hij of zij liever je concurrent aan die minder knap is dan jij bent.

En daar kunnen we helaas niets aan doen. Your Tango geeft dan ook het advies vooral jezelf te blijven en je beste beentje voor te zetten. Meer kun je niet doen.

Reageer op artikel:
WAT? Mooi zijn kan wel eens funest zijn voor je carrière
Sluiten