Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 12 mei 2015

Op déze dag en dit tijdstip voelen wij ons het mooist van de hele week

Er zijn dagen waarop je je mooier voelt dan anders. Uit onderzoek van The Daily Mail blijkt dat dít de dag is waarop wij ons het mooist voelen.

Elke dag is een feestje, en elke dag mag dan ook gevierd worden. Zo ook met ons uiterlijk. De ene dag heb je zin om helemaal uit te pakken met make-up, de volgende dag doe je het iets rustiger aan. Uit onderzoek is nu gebleken dat er een specifieke dag is waarop wij vrouwen ons op ons mooist voelen.

De dag waarop wij ons het mooiste voelen is (tromgeroffel) de maandag. En dan wel om 10:06 uur in de ochtend om precies te zijn. Uit een poll onder duizend vrouwen van London’s Premier Laser Clinic (via The Daily Mail) blijkt dat dit het moment is van de week waarop vrouwen zich het mooist voelen.

Maar waarom maandag? The Daily Mail zegt dat 31% van de vrouwen de maandag kiezen omdat dit het begin is van een nieuwe week. Na een weekend bijkomen zijn de vrouwen in kwestie helemaal klaar om de nieuwe week in stijl te beginnen. 72% van de vrouwen kiezen de maandag omdat ze dan een nieuwe beauty routine beginnen. De populairste dag om je op je mooist te voelen na de maandag is de vrijdag. En dat begrijpen wij maar al te goed. Want wie wil er nou niet gorgeous uitzien voor de VrijMiBo?

Naast de dag waarop wij ons het mooist voelen, is er ook de dag dat wij ons op ons minst mooist voelen. En dat is de donderdag om 16:05 in de middag. Als de week al bijna voorbij is zijn wij vrouwen minder bezig met ons uiterlijk. Met deze informatie kan je er vanaf nu voorzorgen dat je ook gewoon de donderdag op je allerbeste eruit ziet. En de dinsdag. En eigenlijk gewoon alle dagen van de week.

Reageer op artikel:
Op déze dag en dit tijdstip voelen wij ons het mooist van de hele week
Sluiten