Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 28 mei 2018

Waaaauw! Dit zijn de 10 mooiste stranden van Europa waar je deze zomer naartoe wilt

In de zomer ligt je het liefst op een hagelwit strand te genieten van een azuurblauwe zee. Paradijsjes als Bali zijn prachtig, maar ver weg. Als je dichtbij huis op vakantie wilt en toch op een bounty strand wil liggen zit je in Europa ook heel goed. Dit is de top 10 mooiste witte (en roze!) stranden van Europa waar je deze zomer nog naartoe wilt gaan:

1. Spiaggia Rosa, Budelli, Sardinië

Wauwie, op dit strand in Sardinië maak je de mooiste Instagram foto’s ooit. De branding van de zee kleurt namelijk roze en dat levert het volgende prachtige plaatje op:

2. Balos Lagoon, Kissamos, Griekenland

Griekenland barst van de idyllische stranden. Met name het eilanden Zakynthos is super populair onder toeristen (mede door de prachtige bouwstijl van het eiland). Maar ook in Kissamos vindt je prachtige stranden, zoals deze:

3. Falsterbo, Zweden

Je zou het misschien niet verwachten, maar in Zweden hebben ze prachtige stranden. Ze doen misschien een beetje denken aan de Nederlandse stranden bij Egmond aan Zee en Bergen aan Zee, maar dan nog rustieker. En door dit schattige huisje lijkt het nèt Miami Beach.

4. Stiniva, Kroatië

Je vindt hier prachtige stranden tussen de rotsen, waardoor er tal van kleine baaitjes zijn met helder water. Prachtig om hier een tochtje te maken in de kano met je lief.

5. Ses Illetes, Formentera

Dit is gewoon paradijs. Strakblauw water, hagelwit zand en niets meer dan dat. Hier wil je nooit meer weg.

6. Amalfikust, Italië

Toegegeven de stukjes strand zijn echt inimini, het ligt er BOMvol toeristen, maar prachtig is het wel. Ga vroeg naar het strand om prachtige foto’s te maken als het nog rustig is.

7. Elafonissi Beach, Kreta, Griekenland

Misschien wel nóg rozer dan het strand in Sicilië. Dit strand op Kreta kleurt prachtig roze, en daardoor lijkt het alsof je op unicorn beach uit je dromen bent aangekomen. Hier kun jij vast wel een paar dagen vertoeven deze zomer.

8. Calo des Moro, Mallorca

Door de rotsen lijkt net het alsof je in Azië op rondreis bent als je hier aankomt, maar het is gewoon Mallorca en daar vlieg je in een paar uur naartoe. Als je hier gaat duiken kom je onder water de mooiste dingen tegen (en nee dan bedoelen we niet die knappe mannen op het naaktstrand).

9. Rabbit Beach, Lampedusa, Sicilië

Barstens vol toeristen, maar dat maakt dit strand niet minder mooi. Het water is blauw, de lucht is blauw, en alle parasolletjes zijn blauw. Niet zo handig, want zie hier maar is jouw strandbedje terug te vinden. Maar als je een mooi plekje hebt gevonden, heb je ook wat.

10. Porto Katsiki, Lefkas, Griekenland

Het houdt maar niet op met mooie stranden in Griekenland. Ook op het eiland Lefkas stikt het van de mooie baaitjes, zoals deze in Porto Katsiki. In de zomer meren hier prachtige jachten aan, zie daar maar eens een plekje op te bemachtigen.

Reageer op artikel:
Waaaauw! Dit zijn de 10 mooiste stranden van Europa waar je deze zomer naartoe wilt
Sluiten