Zo krijg je de mooiste wenkbrauwen van je leven

Wenkbrauwen zijn enorm bepalend voor je look. Of je nou volle, dunne, gebogen, of rechte wenkbrauwen hebt is niet belangrijk, als de vorm maar bij je gezicht past. Maar hoe krijg je nou de wenkbrauwen van je dromen?

Volg de natuurlijke vorm van je wenkbrauw

Veel vrouwen willen een bepaalde vorm wenkbrauwen en proberen met epileren die vorm te bereiken. Je kunt echter beter kijken naar wat de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen is, en vanuit die vorm gaan bijwerken. Wanneer je teveel geplukt hebt om een bepaald resultaat te bereiken en je zit met kale plekken in je wenkbrauwen is het zaak dat je ze een tijdje met rust laat, en je wenkbrauwen uit laat groeien. Wanneer dat gedaan is kun je eventueel ook een expert inschakelen om te bekijken hoe er een bepaald model in je wenkbrauwen te krijgen is.

Epileren

Epileren is niet erg, het is teveel epileren dat een probleem is. Trek alleen haartjes eruit die niks met de vorm van je wenkbrauwen te maken hebben. Begin niet te plukken aan de haartjes in je wenkbrauw, want voor je het weet zit je of met een gat in je wenkbrauw of met een verkeerde vorm.

Probeer getinte wenkbrauwgel

Wenkbrauwgel is voor iedereen geschikt. Of je je wenkbrauwen nou voller wil maken of ze een kleurtje wil geven om meer op te vallen, wenkbrauwgel is de tool die je moet hebben. Je kunt met de gel zelfs je wenkbrauwen laten matchen met je haarkleur. Vooral voor lichte en blonde wenkbrauwen is het ideaal omdat het veel volume creëert. Maar ook de wat donkerdere wenkbrauwen hebben er baat bij, want doordat alle lichte donshaartjes ook gekleurd worden zorgt dit ook bij donkere wenkbrauwen voor volume.

Trim alleen de puntjes van je wenkbrauwen

Wat voor epileren geldt, geldt ook voor het trimmen (bijknippen) van je wenkbrauwen. Knip alleen de puntjes van je wenkbrauw, voor de rest kun je je wenkbrauw stylen met wenkbrauwgel.

Gebruik een wenkbrauwpotloodjes, poeder of gel

Gebruik in ieder geval iets om je wenkbrauwen mee te accentueren. Met een potloodje kun je de vorm heel subtiel iets langer of breder tekenen dan je wenkbrauwen in werkelijkheid zijn. Een poeder is ideaal om de ruimtes (lees: gaten) in je wenkbrauwen op een natuurlijke manier op te vullen. En met een wenkbrauwgel zorg je ervoor dat de haartjes mooi in model blijven zitten. Het beste resultaat krijg je wanneer je een gel over een potloodje of poeder aanbrengt.

Reageer op artikel:
Zo krijg je de mooiste wenkbrauwen van je leven
Sluiten