Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Gezondheid 25 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Last van slapeloosheid? Deze Japanse techniek helpt jou van die slapeloze nachten af

Uren lig je al in je warme bed en ben je duizenden schapen verder, maar het lukt gewoon echt niet om in slaap te komen. Slapeloosheid is verschrikkelijk, maar wij hebben de oplossing. Met de Japanse techniek moon breathing ben jij binnen no time in dromenland.

Niet is zo fijn dan wanneer je in je bed gaat liggen en je binnen tien seconden al vertrokken bent. Wanneer je last van slapeloosheid hebt, gaat de weg naar dromenland iets moeizamer en lig je soms nachten wakker.

Met moon breathing val je binnen no time in slaap

Chagrijnig en met wallen op je werk verschijnen door te weinig slaap wil je gewoon echt niet. Maar dankzij moon breathing krijg ook jij het schoonheidsslaapje die je verdient.

Moon breathing is een oefening van Kaizen. Deze Japanse techniek belooft je leven te verbeteren door slechte gewoontes te doorbreken, waaronder slapeloze nachten. Zeg maar gedag tegen die verschrikkelijke nachten en hallo tegen het lekkerste wat er is, namelijk slapen.

Dit is hoe je het doet

Tijdens deze techniek adem je alleen in via je linker neusgat. Er wordt namelijk gedacht dat de linker helft van je lichaam geassocieerd wordt met het zenuwstelsel. Het wordt daarom gebruikt om je zenuwstelsel te kalmeren wat er weer voor zorgt dat jij lekker kan slapen.

Stap 1

Begin met rechtop te zitten of zoek jouw juiste en meest comfortabele positie om te liggen in je warme bed.

Stap 2

Vervolgens sluit je jouw ogen en probeer je helemaal te ontspannen.

Stap 3

Dit klinkt een beetje raar, maar met je rechterduim duw je jouw rechtse neusgat dicht. Je moet namelijk alleen via je linker neusgat inademen. Ondertussen laat je jouw wijs- en middelvinger van dezelfde hand rusten op je handpalm. Je ringvinger en pink mag je uitstrekken.

Stap 4

Adem nu rustig in door je linker neusgat zodat het jouw zenuwstelsel kan kalmeren.

Stap 5

Nu verplaats je jouw vingers. Je ringvinger zet je nu op je linker neusgat en je duim hef je op zodat je rustig kan uitademen.

Stap 6

Voor het beste resultaat herhaal jij deze oefening een paar keer. Na enkele minuten ga je merken dat je ademhaling veel langzamer is en dat jij helemaal ontspannen bent. Hierdoor wordt hopelijk jouw brein een stuk rustiger en helpt het jou om uiteindelijk in slaap te komen.

Deze manier klinkt en ziet er misschien raar uit, maar als het werkt zorgt het er wel voor dat jij eindelijk een hele nacht kan doorslapen. Afscheid nemen van onze slapeloosheid is alles wat we willen toch? Moon breathing is niet alleen fijn voor wanneer je wil slapen. Wanneer je een stressvolle dag hebt, helpt moon breathing er ook overdag voor dat jij rustig wordt.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
Last van slapeloosheid? Deze Japanse techniek helpt jou van die slapeloze nachten af
Sluiten