Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 15 dec 2015

Morning! 4 heerlijke redenen waarom je nog een keertje mag snoozen

Er wordt vaak gezegd dat het niet goed voor je is om te snoozen. Toch doen we dit allemaal massaal élke ochtend. En daar kun je prima mee doorgaan:

1. Het is een kadootje voor jezelf

De realiteit kan hard zijn. Zo ook de realiteit dat je wekker zojuist veel te vroeg is af gegaan. Maar de optie om die realiteit nog even weg te stoppen is heerlijk. Je drukt nog even op de snooze button en draait je nog een laatste keer om. Je hoeft nog even niet na te denken over wat voor een stapel werk er op je ligt te wachten en ook niet dat je dag vol zit met meetings. Het is een treat voor jezelf. En stiekem druk je ‘em nog een paar keer in.

2. Je creativiteit neemt toe van snoozen

Je wordt wakker door je wekker terwijl je net in die heerlijke droom zat waarin de prins op het witte paard je wilde kussen. Maar het geluk van snoozen is dat je soms weer in dezelfde droom terugkomt. En als je dat niet komt, dan kom je wel weer in een andere droom vol avonturen. Het is een bekend fenomeen dat mensen die snoozen in die enkele minuten veel dromen. Je creativiteit groeit met de minuten.

3. Guilty pleasures geven extra genot

Snoozen is éigenlijk niet goed voor je. Er wordt gezegd dat je er uiteindelijk vermoeider van wakker wordt. Maar alles wat niet mag willen we juist. Want het is gewoon zo lekker. Het is bijna te vergelijken met dat extra koekje wat je neemt, maar eigenlijk niet zo goed voor je lijn is. Of dat extra glas wijn terwijl je al redelijk tipsy bent. Snoozen kan je toevoegen aan je lijst met guilty pleasures.

4. De lekkerste manier om in slaap te vallen

Zo lang als je kan draaien en woelen wanneer je ’s avonds in je bed ligt, zo makkelijk val je in slaap nadat je bent gewekt door je wekker. Je raakt je mobiel met één vinger aan en je valt binnen enkele seconden weer in slaap. Eigenlijk is het wel de lekkerste manier om in slaap te vallen. Zó blij als een kind.

LEES OOK: 12 x waarom het heerlijk is om met je lover te slapen

Reageer op artikel:
Morning! 4 heerlijke redenen waarom je nog een keertje mag snoozen
Sluiten