Leigh van der Poorten
Leigh van der Poorten Gezondheid 13 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Morning! Zo word je elke ochtend nét iets makkelijker wakker

Het is woensdag en dat betekent dat de week door midden is. Maar je presteert het nog steeds om het te moeilijk vinden uit bed te komen. Met deze tips lukt het je deze week om makkelijker en vrolijker uit je bed te stappen.

Bel met je moeder

Bellen als je net wakker wordt? En dan ook nog eens met je moeder? Klinkt misschien best heftig, zeker wanneer je het al moeilijk vindt om wakker te worden. Maar uit onderzoek blijkt dat je moeder de allerbelangrijkste factor is om met stress om te gaan. Het staat qua gevoel soms zelfs gelijk aan een knuffel. Daarom: pak je telefoon en bel je moeder wanneer je een ontzettend ochtendhumeur hebt en het echt te moeilijk vindt om deze dag te beginnen. Ze helpt je er door heen.

Word wakker met muziek

Het is belangrijk dat je met een goed gevoel wakker wordt, vind je dit moeilijk? Denk dan na over het draaien van muziek als wekker. En blijf de muziek ook draaien tijdens je alledaagse routine. Er zijn genoeg afspeellijsten speciaal voor jou.

Onderzoeker David Greenberg werkten samen met Spotify aan een afspeellijst die het makkelijker maakt op te staan en de dag niet half slapend te starten. De ingrediënten? De muziek wordt opgebouwd, het geeft je een feelgoodstemming en heeft een sterke beat. Met een goed afspeellijstje stap jij elke ochtend met een grote glimlach uit bed en begint je dag goed.

Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken

Hoe kan het toch dat wanneer je een vlucht midden in de nacht hebt naar een vakantieoord dat jij tótaal geen moeite hebt met wakker worden? Maar als je gaat werken heb je zelfs op een normale tijd moeite. Probeer het voor jezelf aantrekkelijk te maken om op te staan. Koop bijvoorbeeld het allerlekkerste ontbijt. Bij het idee aan dit ontbijt stap jij écht wel makkelijker uit bed. Je kunt je op al dat lekkers verheugen en het maakt je dag toch écht wel goed.

LEES OOK: Waarom je het verdient om élk weekend een uurtje langer te slapen

Reageer op artikel:
Morning! Zo word je elke ochtend nét iets makkelijker wakker
Sluiten