Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 2 okt 2020

Hilarisch! Deze 9 dingen deden we allemaal op MSN (want ja, alles om de aandacht te trekken van die leuke crush)

Wat heerlijk nostalgisch. Je weet nog maar al te goed dat je MSN gebruikte en daar het liefst urenlang wilde chatten met die leuke crush. Online gaan deed je samen met vriendinnen zodat iedereen wist dat het feest was begonnen.

‘Ik ben Chatman, supersnel met MSN’. En dat was jij natuurlijk ook. Breezertaal typte je gemakkelijk met de snelheid waarin je nu normaal Nederlands typt.

Dit deden we vroeger allemaal op MSN

Eigenlijk was dit een gouden tijdperk. Na het avondeten mochten we allemaal nog een uurtje of twee chatten met onze klasgenoten en dat deden we allemaal op dezelfde manier. Herkenbaar?

1. Buzzers inzetten

Als iemand nét iets te lang wegbleef of simpelweg niet reageerde, gooide je er altijd een buzzer in. Zelden zoiets irritants meegemaakt. Het hele scherm bewoog op en neer zodat het duidelijk werd voor de ander dat je ongeduldig werd. Heel blij dat we dit niet op WhatsApp hebben.

2. Winks versturen

Ken je deze nog, nog, nog? We verstuurden winks tot we erbij neervielen. Op YouTube is een fantastische compilatie te vinden van de winks die we allemaal konden gebruiken op MSN. Benieuwd welke jij het meest hebt gebruikt.

3. Continu online en offline gaan

Natuurlijk kon het niet onopgemerkt blijven bij je crush dat jij online was. Om er zeker van te zijn dat je de aandacht trok van die leukerd uit de tweede klas bleef je continu online en offline gaan. Dan wist je in ieder geval dat de opgestapelde toren van meldingen rechtsonder in beeld hem niet konden zijn ontgaan. Drama wel als je vervolgens geen berichtje kreeg.

4. Emo liedjes in je naam zetten

Als je weer eens luduvudu had na een verkering van twee weken, mocht iedereen weten dat je down was. Het ontbrak in jouw MSN-naam dan ook niet aan de emo liedjes. Hopende maar dat je ex die hint ook begreep.

5. Een liefdesverklaring van je BFF of verkering in je naam zetten

Je naam op MSN kon eindeloos lang zijn. Net zoals een ondergekalkte etui op school, stond ook je bio op MSN vol met liefdesverklaringen van je verkering en BFF’s. Wat een tijden.

6. Afspreken op een bepaald tijdstip

Omdat je van je ouders niet de hele avond op MSN mocht zitten, en je wel die leuke crush wilde spreken, sprak je een tijdstip af om allebei online te gaan. Hoe zuur als je ineens straf kreeg van je ouders en huilend in bed lag, wetende dat je crush online was en jullie niet konden chatten.

7. Eindeloos lange afkortingen gebruiken

Net zoals de hoeveelheid symbolen en verdrietige liedjes gebruikte je minstens zoveel afkortingen. NWLY, BFFLNMWH, TZ, HJB en ga zo maar door.

Ken jij ze nog allemaal? NWLY! Deze afkortingen en woorden gebruikten we altijd in het MSN tijdperk

8. Heel veel symbolen gebruiken

♥•*´εϊз`*•♥•(¯`♥´¯)•♥•*´¨εϊз`*•♥ Je kon nooit genoeg symbolen in je naam hebben staan. En dan viel zoiets als dit eigenlijk nog wel mee. ♥•*´εϊз`*•♥•(¯`♥´¯)•♥•*´¨εϊз`*•♥

9. Je kende de sneltoetsen van alle (hoe we het tegenwoordig noemen) Emoji’s uit je hoofd

Jij weet nog steeds dat :: het teken was voor het poppetje met de wenkbrauwtjes die op en neer gaan. Dat :banana: zowel op Hyves als MSN kon worden gebruikt voor de blije banaan. Je kende werkelijk waar álle sneltoetsen uit je hoofd.

Reageer op artikel:
Hilarisch! Deze 9 dingen deden we allemaal op MSN (want ja, alles om de aandacht te trekken van die leuke crush)
Sluiten