Huh?! Er is NU een muggenplaag in Nederland dus wees gewaarschuwd

De winter is koud, donker en vaak ook nog regenachtig. Terwijl de zomer zonnig is, overgoten met terrasjesdagen en festivals. Maar oké de winter heeft één groot voordeel: er zijn geen muggen. Tenminste…

Tja, dat ene voordeel dat de winter had blijkt toch niet op te gaan. Als je de laatste tijd ineens last hebt van jeukende bultjes dan ben je niet gek. Het kunnen écht muggenbulten zijn. Er is namelijk een muggenplaag in Nederland.

Muggenbulten in januari? Jep

Haal je elektrische vliegenmepper maar weer van zolder, want je gaat ‘m nodig hebben. Zeker als je in de buurt van Den Haag, Breda, Amsterdam en op de grens van Gelderland en Overijssel woont.

In deze delen van het land zijn er molestusmuggen gespot. Dit zijn zeg maar de zusjes van de bekende huissteekmug die je in de zomer altijd terroriseert. De molestusmug is nog een tandje erger dan de huissteek mug, want deze soort houdt geen winterslaap.

De molestusmuggen veroorzaken een muggenplaag in Nederland

De molestusmuggen broeden ondergronds, bijvoorbeeld in kruipruimtes. Wetenschappers denken dat de dieren afstammen van de normale muggen, maar zijn ‘ontstaan’ toen de Londense metro meer dan een eeuw geleden werd aangelegd. Tegenwoordig leven ze in heel Europa op ondergrondse plekken.

Gelukkig is er een heel fijne remedie tegen de irritante prikbeesten: gin-tonic.

Heb jij last van muggen? Gin-tonic is het perfecte anti-muggenmiddel dus neem er nog eentje

AD.nl

Reageer op artikel:
Huh?! Er is NU een muggenplaag in Nederland dus wees gewaarschuwd
Sluiten