Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Gezondheid 14 aug 2018

My Fitness Pal en meer: dit zijn de 5 beste apps voor tijdens het sporten

Het behouden van je bikini body is soms best lastig. Een beetje hulp in de vorm van een fitness app kan daarom geen kwaad, toch? My Fitness Pal is een bekende, maar dit zijn de andere beste apps voor tijdens het sporten.

Een personal trainer zou ideaal zijn. Iemand die je uit bed schopt, precies weet welke oefeningen het beste voor je zijn en wat je wel en beter niet kunt eten. We willen het. Maar helaas is zo’n trainer flink duur. En dus moeten we op zoek naar andere opties.

Digitale personal trainer

Dan kom je al snel uit bij digitale versies van de traditionele personal trainer: de app voor tijdens het sporten. Deze houdt bij wat je eet en drinkt, maar barst ook van de handige oefeningen die je thuis of in de sportschool kunt doen.

Handig en gratis

Hartstikke handig en de meeste apps zijn nog gratis ook. Je hebt vast weleens gehoord van de app My Fitness Pal. Maar er zijn veel meer fijne apps voor tijdens het sporten.

Dit zijn de beste apps voor tijdens het sporten

1. My Fitness Pal

Deze app is een uitgebreide calorieënteller en dieettracker ineen, waarin je perfect kunt bijhouden wat je gegeten hebt, hoeveel je weegt en wat je aan beweging hebt gedaan. Zo kun je nauwkeurig je geboekte voortgang bijhouden. De app is geschikt voor je computer, iPhone en Android telefoon.

2. Lifesum

Ook deze app is ideaal voor het bijhouden van alles wat je eet op een dag. De app is net wat visueler dan My Fitness Pal en bevat een hele grote database vol voedingsproducten. Alle gezonde hapjes en merken zijn erin te vinden, waardoor je zonder moeite al jouw gezonde maaltijden kunt opslaan en tracken. Ook deze app is te te gebruiken op je computer, en werkt op iPhone en Android.

3. Runkeeper

Ideaal voor alle hardloop junkies onder ons. In deze app kun je precies bijhouden welke afstanden je hebt afgelegd, welke parcours je hebt gelopen en natuurlijk ook binnen hoeveel tijd. Als je wilt, kan je via je koptelefoon aangemoedigd worden en hoor je bij iedere kilometer hoe snel je was. Te gebruiken voor iPhone en Android.

4. Sworkit

Een geweldige gratis app, waarin je ruim 230 oefeningen opgedeeld in allerlei categorieën vindt. Heb je zin in krachttraining, cardio of yoga? Geen probleem! In deze app vindt je voor elke sportgroep wel handige oefeningen, die uitgebreid worden voorgedaan. Extra leuk: de app meet je vooruitgang, zodat je precies weet hoeveel je hebt gesport die maand. Ook deze app is beschikbaar voor iPhone en Android.

5. Seven

Een app voor de populaire zeven minuten durende work-out. Ideaal voor mensen die wel willen sporten, maar weinig tijd hebben. De app is duidelijk, en legt iedere oefening goed uit. Daarnaast werkt de app met levens, die je verliest wanneer je te lang niet sport. Zo is het tegelijkertijd ook nog een goede stok achter de deur om iedere dag te bewegen. Te verkrijgen in zowel iTunes als Google Play.

Je bent natuurlijk al een beauty, of je nou sport of niet. Maar met deze apps kun je het hele jaar door lekker gezond en fit door het leven gaan.

 

Ben jij klein? Dan is afvallen voor jou een stuk moeilijker dan voor lange vrouwen

 

 

Gezondheidsfreaks.nlTerello

Reageer op artikel:
My Fitness Pal en meer: dit zijn de 5 beste apps voor tijdens het sporten
Sluiten