Leigh van der Poorten
Leigh van der Poorten Gezondheid 7 mrt 2016

Mysterie: waarom douchen wij vrouwen nou toch áltijd warmer dan onze lover?

Het is gewoon zo, wanneer je met je lover onder de douche staat is er een ding wat niet fijn is: de temperatuur. We hebben het gevoel dat we onder een koude douche staan wanneer we met manlief douchen. En dat vinden wij vrouwen maar al te vervelend. Maar hoe kan dit nou? Komt dit doordat wij vrouwen het altijd sneller koud hebben, of ligt dit gewoon écht aan de persoon?

Mannen vs Vrouwen

De Volkskrant heeft een aantal jaar geleden aandacht besteedt aan het mannen versus vrouwen ideaal ten opzichte van het douchen. Voor een douche geldt een ideale temperatuur van ongeveer 37 of 38 graden. Een hete douche stimuleert de doorbloeding. Het effect daarvan is onder meer dat afbraakstoffen sneller uit je lichaam verdwijnen. Maar een hete douche kan er ook weer voor zorgen dat je lichaam snel uitdroogt.

Vrouwen douchen liever warmer dan mannen. In het onderzoek kon er echter geen logische verklaring voor het temperatuur verschil worden gevonden. Wel kwamen er een aantal héle leuke opties voorbij. Heb jij hier al weleens aan gedacht?

  1. Vrouwen zijn gemiddeld ruim tien centimeter kleiner dan mannen. Het water is daarom gemiddeld tien centimeter langer onderweg wanneer het op ons vrouwelijke lichaam valt en daardoor kouder.
  2. Vrouwen hebben over het algemeen een slechtere doorbloeding, hierdoor kan het zijn dat we het eerder koud hebben en daarom snakken naar een heerlijke, warme douche.
  3. Het heeft met onze prachtige vrouwelijke bouw te maken. Vrouwen hebben over het algemeen wat meer vet. Vet geleidt de warmte niet zo goed, waardoor vrouwen eerder koukleumen dan mannen.
  4. Vrouwen hebben een hogere pijngrens, daardoor kunnen wij onder de meest hete douches staan.

Het mysterie is dusver nog niet opgelost maar deze verklaringen klinken vrij logisch toch?

LEES OOK: Liefde A-Z: dit vertellen je gewoontes in de Slaapkamer je over je relatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mysterie: waarom douchen wij vrouwen nou toch áltijd warmer dan onze lover?
Sluiten