Na de Dadbod is het zover: de vrouwen slaan terug met de MomBod

Zijn we nog helemaal bekend met het fenomeen Dadbod? Het ging het hele internet over. De Dadbod staat betekend als het versloeberde mannen/vaderlichaam. Mannen die af en toe naar de sportschool gaan maar niet vaak genoeg, waardoor ze een gezellig beginnend buikje creëeren. En dat allemaal onder het mum van dat ook dat lichaam als verschrikkelijk aantrekkelijk zou worden beschouwd. Een kwestie van wachten natuurlijk op het moment waarop vrouwen (en dan met name moeders) hiermee terug zouden slaan. En ja, het moment is daar:

Waarom zouden alleen de uitgezakte vaders omarmd mogen worden en niet de dappere vrouwen en moeders? Ook zij verdienen een applausje. Vrouwen horen ook hun lichaam te kunnen showen zonder dat daar negatief commentaar uit zou voortvloeien.

Overigens is de Mombod niet precies hetzelfde als de Dadbod. De Dadbod staat meer bekend om een tekort aan beweging en een slecht dieet. De Mombod staat natuurlijk ook symbool voor de mamma’s die na de bevalling niet meer helemaal terugveerden in hun oorspronkelijke velletje. Of ze er minder mooi op zijn geworden? Hell no.

Reageer op artikel:
Na de Dadbod is het zover: de vrouwen slaan terug met de MomBod
Sluiten