Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 3 aug 2015

Waarom naakt slapen je gelukkiger maakt en meer sex gaat opleveren

Eigenlijk heb je gewoon geen keuze, want wie wil er nou niet gezonder en gelukkiger worden? En als extra bonus meer en betere seks. Dus kom op, gooi die Hello Kitty pyjama's bij het grof vuil en slaap vanaf nu in je nakie. Het zal je veel opleveren.

Onderzoek wijst uit dat als je ’s nachts tijdens het slapen een lage lichaamstemperatuur hebt, dat als voordeel heeft dat het je metabolisme verbetert, je bloedsuikerspiegel verlaagt en het twee typen diabetes kan voorkomen. Maar hoe kun je je lichaam nou het beste laten afkoelen? Juist, door naakt te slapen.

De wetenschappers hebben daarnaast nog een enorm pluspunt ontdekt. Ze kwamen erachter dat wanneer mensen kouder zijn tijdens het slapen, hun ongezonde vet ook nog eens binnen een paar weken verdwijnt en dat hun stofwisseling verbetert. Fijn vooruitzicht toch?

Je wordt er gelukkig van

Maar naakt slapen is niet alleen gezond, je wordt er ook een gelukkiger persoon van. Onderzoek wijst namelijk uit dat die mensen minder gestrest zijn en beter slapen. Dit komt doordat de productie van cortisol (ook wel het stresshormoon genoemd) in je lichaam gestabiliseerd wordt door het naakt slapen.

Cortisol kan door een te hoge lichaamstemperatuur overgeproduceerd worden wat leidt tot angstigheid, eetbuien, gewichtstoename en nog veel meer vervelende dingen. Maar door je lichaam op een normale lichaamstemperatuur te houden wordt de productie van Cortisol gestabiliseerd.

Blijer met je relatie

Uit een onderzoek onder ruim 1000 mensen bleek dat de mensen die samen met hun partner naakt sliepen het gelukkigst waren. De mensen die dat niet deden waren het meest ongelukkig met hun relatie. Yay.

Het voelt véél fijner

Het slapen zonder knellende BH’s of oncharmante pyjama’s is natuurlijk ook veel prettiger. En omdat het comfortabeler slaapt is je nachtrust veel beter. En na een betere nachtrust voelen we ons fris en fruitig, klaar om de wereld tegemoet te treden.

Je voelt je sexyer

Zeg nou zelf, een Hello Kitty pyjama geeft je niet het sexy stoeipoes gevoel, wel? Het staat niet sexy, er zit geen vorm in, en het maakt je kinderlijk. Naakt slapen daarintegen is hartstikke sexy. Hij kan continu jouw prachtige lichaam zien en jij ook dat van jezelf.

Het verbetert je seksleven

Natuurlijk is het naakt tegen elkaar aankruipen al heel bevorderlijk voor je seksleven. Net als het skippen van de Hello Kitty pyjama of andere grappig bedoelde varianten. Maar dat is niet alles.

Ook het feit dat je lichaam contact maakt met de lakens en je de koele lucht op je lichaam voelt kan ervoor zorgen dat je je enorm sexy voelt. En van jezelf sexy voelen groeit je zelfvertrouwen. En met dat zelfvertrouwen kun je ervoor zorgen dat je seksleven beter wordt én je hebt misschien wel vaker de neiging om je vriend te bespringen.

Kortom, het is gezonder voor je, je wordt er gelukkiger van én je seksleven krijgt een boost, met andere woorden: Je hebt geen enkel excuus meer om niet naakt te slapen.

Reageer op artikel:
Waarom naakt slapen je gelukkiger maakt en meer sex gaat opleveren
Sluiten