Zeg maar dag tegen littekens en acne: Naalden gaan jouw huid redden

We hebben allemaal wel eens te maken (gehad) met puistjes. En als het er dan ook nog meerdere worden, komt acne om de hoek kijken. Misschien ben je er inmiddels vanaf maar heb je er wel littekens aan over gehouden. Van dit alles worden we natuurlijk niet heel blij. Gelukkig is er nu een product op de markt die zowel acne als littekens kan laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Microneedling is helemaal hot. Bij deze behandeling prik je met een zogenoemde dermaroller gaatjes in je huid om je huid te laten vernieuwen. Klinkt niet heel fijn, maar aangezien het écht schijnt te werken zijn we geïnteresseerd.

Naalden in je huid laten acne en littekens verdwijnen

Het is niet verstandig om foto’s van deze behandeling te googelen. Gelukkig schijnt het niet net zo heftig te zijn als op de beelden. Het gebruik van de roller is simpel: je rolt met de roller vol scherpe naaldjes over je gezicht. Dit veroorzaakt hele kleine gaatjes in je huid. Doordat de huid zich hierna gaat vernieuwen, vervagen littekens en verkleinen je poriën.

Na de behandeling kan je huid lichtelijk rood worden en een heel klein beetje bloeden (nooit extreem). Zorg er dus voor dat je diezelfde dag geen andere plannen meer hebt.

Dermaroller voor maar 10 euro

Door de populariteit van de behandeling zijn er nu steeds meer merken die de roller verkopen. Voor maar 10 euro haal je er al eentje in huis. Dit is een behoorlijk groot verschil met de salons waar ze voor drie behandelingen microneedling soms wel 900 euro vragen.

Hygiene en zorgvuldigheid zijn onmisbaar

Microneedling is een lange termijn behandeling waarvan je pas na een jaar resultaten begint te zien. Hierdoor zijn mensen snel geneigd om de behandeling vaker te herhalen in de hoop dat het sneller gaat. Doe dit vooral niet want je huid heeft rust nodig om te herstellen. Één keer in de week is ruim voldoende. Daarnaast is hygiene heel belangrijk. Zorg dat je huid altijd goed gereinigd is en gebruik altijd schone naalden.

Via deze website kun je verschillende dermarollers aanschaffen. Zal dit dé oplossing zijn? Wij zijn in ieder geval benieuwd.

naalden huid littekens acne
naalden huid littekens acne

Deze foundations zijn héél fijn als je last hebt van acne

Reageer op artikel:
Zeg maar dag tegen littekens en acne: Naalden gaan jouw huid redden
Sluiten