Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 11 september 2017

Naar het buitenland? In dit land maak je de meeste (en beste) nieuwe vrienden

Vrienden maken in het buitenland vind je misschien appeltje eitje, of juist een hel. Dan is er ook weer een verschil tussen culturen, waar sommige bevolkingsgroepen gesloten zijn en andere groepen je op je handen dragen. Als jij van plan bent om het koude kikkerlandje te verlaten voor je werk of studie, dan is dit het land waar je sowieso de meeste vrienden zult maken.

Als je op zoek bent naar levenslange vriendschappen dan ben je volgens onderzoek van InterNations het beste op je plek in… Mexico!

Locals zijn er vriendelijk én gastvrij

Expats gaven aan dat de exotische Mexicanen de vriendelijkste mensen zijn en open staan voor vriendschappen. Waar wereldwijd slechts 12 procent van de expats aangeeft het gemakkelijk te vinden om lokale vrienden te maken, hebben acht op de tien expats in Mexico geen enkele moeite met het vinden van local friends. Ze zijn het vriendelijkst én meest gastvrij.

Op de tweede plek pronkt het zonnige eiland Malta, waar veel expats te vinden zijn, maar ook jongeren die graag hun Engels willen opschroeven. Op de derde plek schittert Costa Rica, waar je in de prachtige natuur vriendschappen voor het leven zult sluiten.

Taco, taco, burrito, burrito

Ben je van plan naar het buitenland te gaan en bang dat je geen vrienden zult maken? In Mexico zal je niet lang eenzaam zijn. Maar vergeet zeker de andere voordelen van dit land niet: zon, strand, tempels en heel lekker eten (taco’s, tortilla’s, burrito’s en guacamole, yummie). Viva la Mexico!

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Onderzoek bewijst: hoe meer vrienden je hebt, hoe langer je leeft

Reageer op artikel:
Naar het buitenland? In dit land maak je de meeste (en beste) nieuwe vrienden
Sluiten