Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 30 jul 2015

Naast slimmer en sexyer schijnen sarcastische mensen óók nog creatiever te zijn

Een tijdje geleden hebben we op Beautify resultaten gepubliceerd van verschillende onderzoeken waaruit je kan concluderen dat sarcastische mensen slimmer en sexyer zijn dan mensen die geen sarcasme in zich hebben. En nu blijkt uit een nieuw onderzoek dat als je sarcastisch bent, je ook nog eens creatiever bent.

Wat kunnen sarcastische mensen eigenlijk niet? Grapje. Even terug naar de resultaten en het onderzoek. Er is namelijk een onderzoek geweest waarbij proefpersonen in drie groepen werden verdeeld. Er werd aan de groepen gevraagd een bepaald gesprek te voeren met een specifieke toon. De eerste groep kreeg de opdracht een sarcastisch gesprek te voeren, de tweede groep een oprecht gesprek en de derde groep werd gevraagd neutraal te blijven.

Daarna gingen de onderzoekers kijken welke groep het meest creatief was door ze bepaalde opdrachten te geven. Daar werd al vrij snel duidelijk dat de sarcastische groep de meest creatieve groep was. Zij waren in de staat de opdrachten op de meest creatieve manier op te lossen.

De reden hiervoor is niet zo heel moeilijk te verklaren. Om sarcasme op te kunnen pikken en te kunnen begrijpen zul je creatief moeten denken. Creativiteit is vereist om de achterliggende betekenis uit de opmerking te halen en het scherpe randje eraf te filteren. En zodoende is dit eigenlijk een geheel logisch resultaat.

Sarcasme is natuurlijk niet de enige factor die bepalend is voor creativiteit natuurlijk, maar het is wel leuk om te weten. Sarcastische mensen regeren de wereld. Grapje weer.

Reageer op artikel:
Naast slimmer en sexyer schijnen sarcastische mensen óók nog creatiever te zijn
Sluiten