Verslaafd aan nagelbijten? Volgens onderzoek ben je gewoon mega perfectionistisch

Je zit een film te kijken en voordat je weet heb je ál je nagels tot bloedens toe afgebeten. Shit, waarom doe je dit toch elke keer? Er is een geweldige verklaring voor je nagelbijten: je bent gewoon mega perfectionistisch.

Als iemand je wijst op je kannibalistische gewoonte schaam je je toch wel een beetje. Het is geen fraai gezicht en je wist (tot vandaag) niet dat er een positieve oorzaak is van dat geknabbel.

Nagelbijten heeft te maken met perfectionistisch zijn

Altijd gedacht je nagelbijten nergens goed voor is. Gelukkig bestaan er onderzoekers die de échte reden hebben onderzocht. in 2015 is er een studie gepubliceerd in Scientific American. Ze ontdekten dat deze gewoonte voortkomt uit ‘op het lichaam gerichte repetitieve stoornissen’. Oftewel: het herhalen van bepaalde tics op je lichaam.

Je hebt hoge doelen in het leven

Wat blijkt? Het past bij een bepaald persoonlijkheidstype dat eerder last heeft van verveling en stress: perfectionisten. Het blijkt dat nagelbijters nogal gefocust zijn op hoge prestaties in het leven. En door de frustratie die daarbij komt kijken moeten je knappe nageltjes het ontgelden.

Dus, mocht iemand je ooit nog aanspreken op deze ‘slechte’ gewoonte dan mag je trots zijn: jij bent een perfectionist met hoge doelen in het leven.

Lees ook: Je enige kans: zo stop je voor altijd met nagelbijten

Bustle

Reageer op artikel:
Verslaafd aan nagelbijten? Volgens onderzoek ben je gewoon mega perfectionistisch
Sluiten