Nagelbijter? Dit zegt het over je persoonlijkheid

Als je dacht dat je ‘gewoonweg een nagelbijter’ was, heb je het mis. Waarom jij zo graag aan je nagels frunnikt, heeft wat te zeggen over wie je bent als mens.

Een onderzoeksteam uit Canada is gaan onderzoeken onder welke omstandigheden mensen op hun nagels beginnen te bijten. Ze creëerden situaties van stress, rust, frustratie of saaiheid en observeerden de mate waarin mensen begonnen te frunniken.

Wanneer bijten we nagels?

Wat bleek? In stressvolle situaties (een super enge film kijken) begonnen de nagelbijtende mensen inderdaad op hun nagels te knagen, terwijl de niet bijtende groep nergens last van had.

Ook in saaie situaties (tijdens het wachten) en frustrerende situaties (tijdens het maken van een veel te moeilijke puzzel) gingen de nagelbijters weer los. Alleen op momenten van rust wisten de nagelbijters het bijten tot een minimum te houden.

Meer over je nagels: Dit zijn de ribbeltjes in je nagels en zo kom je er vanaf

Waarom we dit doen, heeft volgens het onderzoeksteam te maken met perfectionisme. Daarnaast vond de groep mensen die het lastig vond om haar nagels niet helemaal op te eten het moeilijk om te relaxen, is ze volgens de onderzoekers veeleisender en heeft ze moeite om haar emoties onder controle te houden.

1 op de 5 is een nagelbijter

Heb je tijdens het lezen van dit artikel alweer een vingers ontdaan van z’n net zo mooie nagel? Je bent niet de enige, want uit Braziliaans onderzoek is gebleken dat 20 procent van de mensen op z’n nagels bijt.

Pas wel op!

Nagelbijten is niet goed voor je. Er kan allerlei viezigheid van onder je nagel in je lijf terechtkomen. En als je de afgebeten nagel inslikt, kan je last krijgen van je buik.

Verder lezen: Breken jouw nagels ook af? 7 tips voor sterke en gezonde nagels

Reageer op artikel:
Nagelbijter? Dit zegt het over je persoonlijkheid
Sluiten