Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 1 apr 2017

Dit zijn dé nageltrends van 2017 en deze wil je nú op je nageltjes hebben

Jij hebt vast op je kamer een aantal nagellakjes staan. Rood, licht roze en in een gekke bui heb jij een keertje groen gekocht. Maar als je echt trendy wilt zijn, hoe doe je je nagels dan? We vroegen Kim Lien Nguyen eigenaresse van Universal Nails naar dé nageltrends van 2017.

Kim is al vijftien jaar nagelexpert en inmiddels eigenaresse van zes nagelstudio’s, genaamd Universal Nails. Ook heeft ze beautysalon Universal Beauty opgericht. Aan Beautify.nl verklapt ze wat de nageltrends van 2017 zijn.

Nagels in een salon

De nagelmarkt is enorm gegroeid. Volgens Kim is het nu erg in om te laten zien dat je jouw nagels in een salon laat doen. “Het principe van ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ bestaat niet meer. Dit is al een tijdje Nederland uit, mensen willen laten zien dat ze hun nagels laten doen in de salon”.

Gellak

De gellak is al zeker een jaar of vier á vijf enorm groot op de Nederlandse markt. “Er worden steeds minder kunstnagels gevraagd, vanwege de gellak, en zowel handen als voeten mogen worden gegellakt.”

Felle kleuren

Waar vorig jaar de chiquere kleuren in waren, zijn het nu de meest felle kleuren die de boventoon gaan voeren. “De minst klassieke kleuren komen dit jaar naar voren, zoals groen, geel en turquoise.” Ook vertelt Kim dat vroeger de felle kleuren meer iets tropisch waren, maar dat tegenwoordig steeds meer mensen dit soort kleurtjes kiezen.

Vierkant

De vorm van dit jaar is wél weer klassiek, namelijk de vierkante vorm. “Vorig jaar was de ballerina-vorm in, dit jaar gaan we terug naar de klassieke vorm vierkant.”

Asymmetrisch

Je kan deze zomer vrolijk doen met felle kleuren, maar deze mag je ook mix- en matchen. “Twee vingers kunnen bijvoorbeeld in een totaal ander kleurtje en bij de andere hand ook weer twee totaal verschillende kleuren.”

En? Met welke kleur ga jij je nageltjes verwennen dit jaar? Met deze nageltrends van 2017 breng jij de rest van het jaar in ieder geval genoeg kleur in de world.

Dit vind jij ook handig om te lezen: Zó verwijder je gel nagellak zonder je nagels te beschadigen

Reageer op artikel:
Dit zijn dé nageltrends van 2017 en deze wil je nú op je nageltjes hebben
Sluiten