Redactie
Redactie Life 24 jul 2020

Dit zijn de perfecte namen voor je kinderen gebaseerd op je sterrenbeeld

Altijd al bezig met namen voor je toekomstige kinderen? Zoek dan niet verder. Je sterrenbeeld gaat het bepalen.

Namen kinderen

Je sterrenbeeld heeft al bepaald welke naam jij je kind later gaat geven. Zeg maar bye bye tegen je lijstje met namen voor je kinderen en hallo tegen de nieuwe namen.

Ram: Een naam uit de popcultuur

Als Ram houd je van een uitdaging. Je hebt humor, staat graag in het middelpunt van de belangstelling. En bovenal ben je impulsief. Een naam uit de popcultuur past perfect bij jouw sterrenbeeld. Denk aan Elsa van Disney, Khaleesi van Game of Thrones of, als je het wat Nederlanders wilt houden, Soof, naar de gelijknamige film. Voor jongens: Joffrey, Dexter, Naud, Brody of Harvey.

Stier: Engelse namen

Jij bent koppig en trots. Je weet wat je wilt en daar wijkt je niet graag vanaf. Een Engelse naam is standvastig, kan altijd, overal in de wereld en zal niet zo snel uit de mode raken. Dit zijn de ideale namen voor jou toekomstige kinderen: Liv, Ivy of Amy en voor jongens Dex, Jack of Mason.

Tweeling: Dierennamen

Je bent altijd onderweg van idee naar idee naar een nieuw plan. Je bent gehecht aan je vrijheid en je fladdert graag van hier naar daar. Ook zou je het liefst altijd kind blijven. Toch ben je ook heel zorgzaam wat je een goede moeder zal maken.

Maar je geeft je kinderen wel het liefst een dierennaam. Omdat je dieren associeert met jeugdigheid en je eigenlijk niet ouder wil worden. Kon een puppy maar altijd een puppy blijven. Denk aan: Vlinder, Merel, Wolf, Beer of Arend.

Kreeft: Vintage namen

Je bent gevoelig en zorgzaam. Huiselijkheid is belangrijk voor de Kreeft-vrouw. Je bent ook nostalgisch en gebeurtenissen uit het verleden spelen een rol bij beslissingen die je nu maakt. Daarom zou het het beste zijn als je jouw baby een vintage naam geeft. Denk hierbij aan het tijdperk van Mad Men en Downtown Abby. Don ligt voor de hand, maar denk ook aan Silas, Olivia en Nora.

Leeuw: Dubbele namen

Eén naam is niet genoeg voor jou, Leeuwin. Jij houdt van aandacht en van de leiding nemen en daarom is een dubbele naam perfect. Het liefst verzin je zelf combi’s. Maar al bekendere combinaties doen het ook goed: Lily Rose of Mimi Rose, Kiki-Kate, Myllena Mae, Levi-Jay of Floris-Jan.

Maagd: Andere spelling

Jij bent mysterieus, maar tegelijkertijd praktisch. Daarom geef jij jouw kinderen het liefst een naam met een ongewone spelling. Maar eigenlijk is het juist heel logisch, want je schrijft het precies zoals je het zegt. Heel slim, Maagd. Waarom zou je Finn niet gewoon schrijven als Vin? Mike niet gewoon als Maaik? En Janet niet gewoon als Djennet? Precies.

Weegschaal: Uniseks namen

De Weegschaal staat bekend om besluiteloosheid, maar dat is alleen maar omdat je alle wensen, verlangens en behoeftes van iedereen in overweging neemt voor je een beslissing maakt. Om je wat keuzestress te besparen is het slim om voor één naam te gaan, ongeacht of het een jongen of een meisje wordt. En dat vind je eigenlijk ook wel stoer. We denken aan Alex, Robin, Bobby, Bo, Sam, Jesse en Noah.

Schorpioen: Namen uit oude culturen

Waarom? Omdat je het lastig vind het verleden los te laten. Je houdt ook van macht en ja, de namen uit oude culturen stralen toch iets krachtigs uit. Bovendien heb je een fascinatie voor alles dat verborgen is en oude culturen vind je daarom machtig interessant. Nero, Minerva, Apollo, Caesar, Shiva, jij vindt het prachtig.

Boogschutter: Namen van steden en plekken op de wereld

Boogschutters zijn reislustige en avontuurlijke types. Je maakt liever dingen zelf mee dan dat je een boek leest of een film kijkt. Je bent ook heel ruimdenkend. Daarom passen babynamen van geografische plekken het beste bij jouw sterrenbeeld. Voor jongens: Orlando, Kent of Sydney. Voor meisjes zijn Verona, London, Florence, Paris of Odessa prachtig.

Steenbok: Oer Hollands namen

Steenbokken zijn hardwerkend, pragmatisch, integer en traditioneel. Daar passen Oud Hollandse namen perfect bij. Die namen zijn bovendien heel solide. Voorbeelden: Wouter, Bram, Thijs, Kees, Jelle, Fleur, Saar, Anne, Nienke of Suzanne.

Waterman: Namen uit de natuur

Iris of Linde bijvoorbeeld, maar ook Sterre, Maan of Peer. De natuur staat voor jou namelijk voor een gevoel van vrijheid. En dat is war je niet zonder kunt. Je bent onafhankelijk. Maar je bent ook uniek, excentriek en onconventioneel. Daarom passen die natuurnamen – toch een tikkeltje ongewoon – perfect bij jou.

Vissen: Franse namen

Jij bent dromerig, gevoelig en enorm vergevingsgezind. Bovenal ben je ontzettend romantisch. Wat past er dan beter bij jou dan een Franse naam voor je toekomstige kinderen?! Marie-Claire, Louise, Olivier, Alain, het is allemaal prachtig.


Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen:
Dit zegt je sterrenbeeld over wat voor trouwjurk het beste bij je past

Reageer op artikel:
Dit zijn de perfecte namen voor je kinderen gebaseerd op je sterrenbeeld
Sluiten