Tijd voor een middagdutje- Ken jij het fenomeen ‘Nappucino’ al?

Een middagdutje aka een siësta is heerlijk op zijn tijd. En nu we massaal aan het thuiswerken zijn geslagen, is het nog verleidelijker om eventjes een half uurtje je ogen dicht te doen. Maar hoe komt het eigenlijk dat je je na de middag een beetje slaperig voelt?

Goed nieuws, wij weten het antwoord.

Nappucino

Het is vast wel herkenbaar dat er bijna iedere middag rond twee of drie uur iets geks met je lichaam gebeurt. Je voelt je slaperig en daardoor kun je je minder goed concentreren. Anders gezegd: je hebt een dipje. Vaak denken we dat die te zware lunch ervoor heeft gezorgd dat je slaperig bent, maar de echte dader is je bioritme. Maar no worries, hier kun je makkelijk wat aan doen.

We hebben leuk nieuws: uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat een kort dutje, gecombineerd met een kopje koffie/cappucino/latte/or whatever, ervoor kan zorgen dat je de rest van middag alert blijft (!). Daar is een leuke naam aangekoppeld: Nap-puccino. Snappen jullie ‘m?

Sterker nog: volgens een expert zijn mensen na een paar minuten slapen beter in staat om belangrijke informatie te filteren uit een grote berg informatie (hallo legale middagdutjes).

Pluspunten

Je dutje aka de Nappucino zorgt er niet alleen voor dat je je beter kunt concentreren op je werk. Er zitten nog heel veel anderen pluspunten aan verbonden. Je bloeddruk kan er ook van dalen, je afweersysteem krijgt er een enorme boost van én de risico’s op hart-en vaatziekten worden zelfs kleiner. Win-win, dachten wij zo.

Nog een paar tips over hoe je de Nappucino het beste kan uitvoeren

1. Zorg dat je Nappucino tussen de twintig en dertig minuten duurt. Wanneer je langer slaapt, word je alleen maar meer duffig.
2. Doe tussen twee en drie uur ‘s-middags een dutje. Wist je dat je na zeven uur ná het opstaan, je je inkak-moment hebt?
3. Voel je niet schuldig om even te dutten. Volgens onderzoek is gebleken dat je productiever bent wanneer je even twintig minuten gaat slapen. Ook effectief voor je baas dus.

Lees ook: Waarom moeten we eigenlijk naar het toilet als we koffie drinken?

Reageer op artikel:
Tijd voor een middagdutje- Ken jij het fenomeen ‘Nappucino’ al?
Sluiten