Emma Plasmans
Emma Plasmans Beauty en Style 30 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Nationale Kappersdag – 6 herkenbare momenten voor alle kappers onder ons

Het is vandaag – zoals je als kapper misschien wel weet- Nationale Kappersdag. En deze dag laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Want wat zouden wij toch zonder kappers moeten? Jullie geven ons advies over de beste look, maken onze haren weer ready to shine en laten ons daardoor zelfverzekerder voelen.

Maar tussen al die knip-, verf-, style- en föhnbeurten heen, zullen er vast veel herkenbare momenten terugkeren. Wij hebben de leukste momenten op een rij gezet. Kun jij ze allemaal afvinken?

Nationale Kappersdag

Omdat wij dolgraag naar de kapper gaan én dit mooie beroep in het zonnetje willen zetten, nemen we je graag mee naar alle herkenbare momenten die er vást en zeker gebeuren in de salon. We zetten zes herkenbare punten op een rij. Wedden dat ze je allemaal bekend voorkomen?

1. Je merkt het meteen wanneer iemand zelf met de schaar in de weer is geweest én helemaal wanneer iemand zelf aan de slag is gegaan met een pakje haarverf

Die gekke ongelijke plukken en vooral die rare vlekken die je her en der door het haar ziet, verraden toch wel het een en ander. En hij of zij maar volhouden dat het door een kapper is gedaan. Je weet vast wel beter ;-).

2. Het kan soms wel eens voorkomen dat je per ongeluk met je kruis de elleboog van de klant aanraakt

Dit kan iedereen natuurlijk overkomen maar ongemakkelijk is het wel.

3. “Mijn haar is wel een beetje vies hoor”

Hoe vaak op een dag hoor je iemand zeggen dat zijn of haar haar wel een beetje vies is die dag? Juist, heel vaak. En jij maar zeggen dat het heus wel mee valt, uhu..

4. Nét op het moment dat je de föhn aanzet, begint de klant te praten. I mean, serious?

Het is natuurlijk heel gezellig om lekker te kletsen met je klanten, maar eerlijk is eerlijk, dat ene rustmomentje tijdens het föhnen is ook wel echt zalig.

5. Je krijgt heel vaak de vraag om te knippen op de manier dat jij het mooiste vindt staan, maar daarna ongestoord je werk kunnen doen, ho maar

Natuurlijk is het leuk als je een beetje inspraak hebt op het kapsel van je klant, maar wanneer je het hélemaal zelf mag bepalen geeft dat toch een kick. Al werkt dat in werkelijkheid anders, want hoe vaak vraagt de klant aan jou of je het wil knippen op jouw manier, om vervolgens toch de hele knipbeurt instructies te geven?

6. Wanneer je iemand zijn haar is lekker in de verf hebt gezet, zijn zij continu bang dat het er te lang inzit

Nadat je al honderd keer aan je mouw bent getrokken of de verf er niet te lang in zit, maak je toch nog één keer duidelijk dat er niets aan de hand is en dat je gewoon een timer gezet hebt. Geduld, mensen, geduld.

Lees ook: 5 x écht goede haarmaskers die je quarantainekapsel instant herstellen

Reageer op artikel:
Nationale Kappersdag – 6 herkenbare momenten voor alle kappers onder ons
Sluiten