Switch van je normale deodorant naar een natuurlijke variant – dít zijn onze favorieten

Ben jij al geswitcht? Er zijn genoeg redenen om te wisselen van een gewone deodorant naar een natuurlijke deo. Het is beter voor het milieu, beter voor jezelf en zou ook nog eens beter werken. Bovendien is dit dé perfecte tijd om een switch te maken – je kunt rustig allemaal verschillende product proberen om zo achter jouw favoriete te komen. Nu je toch al niet zoveel in openbare ruimtes bent.

Ben jij al overtuigd? Dit zijn onze favoriete natuurlijke deodoranten.

Natuurlijke deodorant

De natuurlijke deodorant is speciaal gemaakt om je de hele dag door fris te laten ruiken. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van verschillende oliën, die de geur van de zweet maskeert. En nee, deze natuurlijke variant zorgt er (helaas) niet voor dat je niet meer zweet.

Psst, om dit artikel op te slaan kan je het delen op Pinterest.

De stof die hiervoor nodig is en in de ‘normale’ deodorant zit, bevat namelijk actieve aluminium. Dit stofje is slecht voor je lichaam. Daarnaast is niet zweten helemaal niet goed voor je. Door te zweten zorgt je lichaam ervoor dat ‘slechte’ stoffen uit je lichaam verdwijnen. Dus pak je kans en switch van je normale deodorant naar een natuurlijke variant. Dit zijn onze favorieten:

1. Loveli, Deodorant Power of Zen – 7,99 euro

Deze deodorant is 100% vrij van aluminimum. De geuren van rozen en lavendel in de deodorantstick beschermen je tegen zweetgeurtjes. Je kunt de deo-houders gemakkelijk bijvullen met een nieuwe stick. Deze deodorant is dus ook nog milieuvriendelijk.

2. Aesop, Deodorant Roll-on – 27,- euro

De deodorant van Aesop is een alcoholvrije, roll-on alternatief voor normale deodorant. Bevat zink Ricinoleaat, Wasabi-extract en een aanvullende mix van etherische oliën om onaangename geuren te verminderen en te maskeren. Naast de roll-on variant hebben ze ook een spray-optie.

3. We Love The Planet, Lovely Lavender natuurlijke deodorant – 11,50 euro

Deze natuurlijke deodorant bestaat 100% uit natuurlijke ingrediënten. Er zijn geen synthetische stoffen en aluminium aan toegevoegd waardoor de deodorant niet schadelijk is voor je lichaam.

4. Dr. Hauschka, Natuurlijke Deodorant Rozen – 14,50 euro

Ook dit product is natuurlijk geproduceerd. Daarnaast is deze deodorant geschikt voor elk huidtype, de alchoholarme roller is uiterst geschikt voor de normale tot gevoelige huid. Deze deo is naast deze variant ook verkrijgbaar in de geur ‘salie mint’.

5. Dr. Organic, Natuurlijke Deodorant – 8,59 euro

De natuurlijke deodorant van Dr. Organic is aluminimum vrij en verkrijgbaar in wel 13 verschillende geuren. Hier kan je waarschijnlijk wel een geur vinden die bij jou past.

6. Najel Lichaam, Aluin Stick Deodorant – 12,19 euro

Deze deostick van Najel Lichaam is ook helemaal natuurlijk. Alle producten die hiervoor gebruikt zijn komen rechtstreeks uit de natuur.

7. Lush, Aromaco Deodorant – 8,50 euro

Deze vaste deodorant zit vol zachte, natuurlijke ingrediënten die je lang een fris gevoel geven. Hij ruikt ook nog eens heerlijk.

Lees ook: Herbruikbare watjes: alle voordelen én de beste op een rij

Reageer op artikel:
Switch van je normale deodorant naar een natuurlijke variant – dít zijn onze favorieten
Sluiten