Met deze methode verzorg jij jouw natuurlijke krullen het beste

Het is af en toe een strijd, maar oh wat is het toch prachtig: een flinke bos natuurlijke krullen. Hoewel je vast regelmatig wenst dat je ze niet had, zullen veel mensen jaloers op je zijn. Met de juiste verzorging houd je jouw coupe onder controle en ben jij pluis en andere narigheid de baas.

Maar de juiste verzorging vinden kan af en toe nog een behoorlijke klus zijn. Eén van de tried-and-tested manieren voor mooie, gezonde krullen is de LOC-methode. Wedden dat jouw gezonde en bouncy krullen straks niet meer zonder willen?

De LOC-methode: dé verzorging voor natuurlijke krullen

De naam lijkt behoorlijk ingewikkeld, maar het is echt heel simpel. De letters staan namelijk allemaal voor een bepaald product. De L staat voor liquid of leave-in conditioner. De O staat voor olie en de C staat tot slot voor crème. Een makkelijk ezelsbruggetje dus, dat ook precies de volgorde van de producten aangeeft.

Je kunt het een beetje vergelijken met je skincare routine. De laagjes waarin je jouw huidverzorging aanbrengt heeft effect op de resultaten. Zo zit het bij de LOC-methode dus ook.

Zo werkt het

Deze methode werkt het beste op natuurlijke krullen die droog zijn en moeite hebben met vocht vasthouden. Hoe meer krullen je hebt, hoe poreuzer je haar is. Daar werkt deze verzorging dus heel goed op. Heb je iets minder poreus haar dan kan het zeker ook werken, maar is de aanpak misschien iets anders. Het kan bijvoorbeeld langer duren voor de producten worden opgenomen.

De stappen zijn in ieder geval simpel en de kans is groot dat je de producten al in de badkamer hebt staan. Snel aan de slag dus.

Stap 1: liquid of leave-in conditioner

Liquid staat in dit geval voor een product op waterbasis. Dit kan een leave-in conditioner zijn voor natuurlijke krullen, maar ook een ander verzorgend product wat voornamelijk uit water bestaat.

Verdeel je haar in verschillende delen en maak het vochtig. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een waterspray en klemmetjes. Verdeel de leave-in conditioner gelijkmatig over het haar en vergeet ook je puntjes niet. Dit zijn de oudste en dus droogste delen van je haar en kunnen wel wat extra liefde gebruiken. Het product zal je haar snel weer een flinke hydratatie boost geven.

Stap 2: olie

De volgende stap is een haarolie. Hiervoor gebruik je slechts een dun laagje die je over het haar verdeelt. Té veel kan zorgen dat je haar er vet en zwaar wordt. Het beste kun je dus met een klein beetje beginnen en dit weer over de verschillende haarstukken van stap 1 verdelen. Zoek een olie die past bij jouw type haar en de porositeit.

Stap 3: crème

Net zoals bij je huidverzorging is de laatste stap vaak een creme om het vocht vast te houden en een barrière op te bouwen. Gebruik hiervoor een romige moisturizer of butter die jouw haar voedt. Net zoals bij de vorige stappen is het verstandig om de hoeveelheid op te bouwen.

Het resultaat is prachtige natuurlijke krullen en het effect blijft zeker een paar dagen zichtbaar. Hoe vaker je deze LOC-methode toepast, hoe gezonder jouw haar vanzelfsprekend wordt.

Lees ook:

Byrdie

Reageer op artikel:
Met deze methode verzorg jij jouw natuurlijke krullen het beste
Sluiten