Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 18 januari 2017

Natuurwonder: Lichtzuilen zijn bijna nóg magischer dan het Noorderlicht

Nee, dit is niet het Noorderlicht. Ja, het is wel magisch mooi. Deze prachtige lichtzuilen zijn geen aliens maar het is een heus zeldzaam natuurwonder dat even te zien was in Canada. En oh lord, het is prachtig.

Timothy Joseph Elzinga die in Ontario in Canada woont, werd op een nacht gewerkt door zijn tweejarig zoontje. Wanneer hij wakker werd realiseerde hij zich wat voor magisch spektakel zich afspeelde buiten. Er waren geweldige lichtzuilen zichtbaar in de lucht.

Het leek alsof iemand van Star Trek bezig was, het was zo helder, iets wat ik nog nooit eerder heb gezien. Het leek bovennatuurlijk‘, aldus Timothy.

Noorderlicht?!

Het heeft niets te maken met het Noorderlicht, volgens NASA. Als je geluk hebt, spot je zo’n lichtzuil. Het natuurwonder verschijnt alleen wanneer het zó koud is, dat waterdeeltjes in de lucht snel bevriezen dat ze slechts een paar moleculen dik werden.

Deze deeltjes stijgen niet op om te veranderen in wolken, en vielen ook niet naar beneden als sneeuw. De deeltjes blijven in de lucht hangen en vormen zo heel kleine spiegels die licht kunnen reflecteren. Resultaat: een prachtige lichtzuil.

Doordat het buiten -18 graden was, bevroren de waterdeeltjes in de lucht zo snel dat ze slechts een paar moleculen dik werden. Daardoor stegen ze niet op om in wolken te veranderen en vielen ze ook niet naar beneden als sneeuw. Ze bleven in de lucht hangen en vormden zo minuscule spiegels die licht konden reflecteren. Deze zijn bijvoorbeeld te spotten in Canada, Zweden en Alaska.

Adembenemend mooi

Timothy besloot het natuurwonder vast te leggen met de camera op zijn telefoon en het fenomeen uit te leggen. Vooral aan het einde van het filmpje zie je de lichtzuilen heel goed:

Oh my, de beelden zijn echt prachtig:ZIE OOK:
Ongelooflijk mooi! Deze witte regenboog is een natuurwonder

Reageer op artikel:
Natuurwonder: Lichtzuilen zijn bijna nóg magischer dan het Noorderlicht
Sluiten