Dag salaris – 5 x Nederlandse modemerken die je wilt steunen tijdens deze crisis

Dikke kans dat jij thuiszit en de ene online shopping spree na de andere beleeft. Je bent niet de enige. Veel webshops hebben langere levertijden en dat is niet voor niets. Maar nu je toch je garderobe aan het uitbreiden bent, denk dan ook eens aan kleinere labels die jouw hulp in deze tijden wel kunnen gebruiken – meer dan de grote ketens. Dit zijn onze favoriete Nederlandse modemerken.

Nederlandse modemerken

Maar welke toffe merken van eigen bodem kan je dan steunen? Wij zetten onze favorieten voor je op een rij.

1. LILAY YUZGULEN

Er goed uitzien gaat niet om het volgen van de laatste trends, maar om het kiezen van een stijl en vorm die bij jou past. Dit is precies de essentie van LILAY YUZGULEN’s designs, wat zich vertaalt naar items met bijzondere details.

Het label is opgericht in 2019 en zal de komende jaren focussen op product drops, waarbij elke keer één product in één design wordt gelanceerd. Het eerste product is handtas FAYE, een tijdloze tas die direct opvalt en staat bij elke outfit. Shop LILAY YUZGULEN hier.

Psst: wij mogen tot en met donderdag 16 april korting geven! Voer de code HAPPYBDAY-LY-30 en ontvang 30% korting op de tassen van LILAY YUZGULEN.

2. CAES

Duurzaam modemerk CAES werd ook in 2019 opgericht, met het idee dat mode niet seizoensgebonden hoeft te zijn – net als bij LILAY YUZGULEN. Daarom bestaat de collectie van CAES uit een klein aantal stuks, waar allemaal veel liefde en aandacht in is gestoken. Je ziet het terug in de materialen en fijne afwerking. Shop CAES hier.

3. By1OAK

By1OAK is een gevaarlijk merk om te ontdekken, want als je eenmaal wat van hun sieraden in bezit hebt, dan wil je meer. Het merk is opgericht door twee vriendinnen die samen drie maanden in modestad New York verbleven. In The Big Apple deden ze zo veel ervaringen en inspiratie op, dat ze deze wel moesten vertalen in een eigen label. En zo werd By1OAK een feit.

Alle items worden nog steeds handgemaakt in hun atelier in Amsterdam. Kortom: dit is de place to be om sieraden voor een unieke earparty of necklace layering te scoren. Shop By1OAK hier.

4. Kings of Indigo

Bij Kings of Indigo vind je de mooiste denim, duurzaam geproduceerd. Oprichter Tony Tonnaer startte ooit bij duurzaam label Kuyichi, waarna hij het tijd vond om het zelf te doen.

Inmiddels kan je bij het merk terecht voor talloze basics, allemaal duurzaam geproduceerd en gemaakt van duurzame materialen. Kortom: je geld goed besteed. Je shopt Kings of Indigo hier.

5. Tenue de Nîmes

Last but not least: Tenue de Nîmes. Een van onze favoriete winkels en denimwalhalla’s van de hoofdstad. Normaal kon je een lekker middagje voor uittrekken om te shoppen bij deze winkel, nu kan je er alleen terecht op afspraak. Gelukkig heeft Tenue de Nîmes ook een online shop waar je de mooiste items scoort.

Onze favorieten? Die zijn van hun eigen label, waarvoor ze tijdloze basics en perfecte jeans hebben gemaakt. Kortom: een zaak om in de gaten te houden. Shop Tenue de Nîmes hier.

Lees ook: Hoera! Dr. Martens is jarig en viert dit met een vernieuwde klassieker

Reageer op artikel:
Dag salaris – 5 x Nederlandse modemerken die je wilt steunen tijdens deze crisis
Sluiten