Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 19 mrt 2019

4 tips om op een nette manier nee te zeggen tegen iemand (want dat is soms écht nodig)

Hoe moeilijk het ook is er zijn genoeg momenten waarop je ‘nee’ moet verkopen aan iemand, zelfs je beste vriendin. Het klinkt heel cheesy maar nee zeggen tegen een ander is ja zeggen tegen jezelf en dat klopt eigenlijk precies. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om het wat makkelijker te maken om ‘nee’ te zeggen.

Nee zeggen op een nette manier

Er zijn een aantal tips die je erbij kunnen helpen om nee te zeggen. Je kunt nee zeggen namelijk gewoon leren en je zal er vanzelf beter in worden als je het vaker doet. You go girl. Lekker opkomen voor jezelf.

1. Wees eerlijk

Als je om wat voor reden dan ook nee moet zeggen tegen iemand, wees dan to the point. Geef een duidelijke reden waarom je nee moet zeggen en wees daar ook eerlijk over. Bedenk geen rare smoesjes want de kans is groot dat diegene dat doorheeft. Als iemand het gevoel krijgt dat je een smoesje bedenkt maak je het eigenlijk alleen maar erger.

2. Wacht er niet te lang mee

De drempel wordt alleen maar hoger als je er heel lang mee wacht. Het gaat steeds meer in je hoofd zitten en dan ben je eerder geneigd om toch weer ja te zeggen. Overdenken is een don’t in dit geval. Als je iemand nee moet verkopen doe dat dan zo snel mogelijk. Je bedenkt in je hoofd wat de ander ervan zou vinden maar dat kun jij helemaal niet voor de ander invullen. Het valt meestal ook nog eens reuze mee.

3. Geef iemand anders ruimte

Als je nee moet zeggen in een lastige situatie (zoals iemand niet uitnodigen voor je bruiloft) geef iemand dan de tijd om dat te verwerken. Ga er niet vanuit dat het niks doet met iemand en geef de ander ook even de ruimte om erop te reageren.

4. Bedenk een goede smoes

Oké, wij weten ook wel dat het in sommige situaties gewoon niet lukt om eerlijk te zijn. Bedenk in dat geval gewoon een hele goede smoes (sorry). Een leugentje om eigen bestwil mag af en toe heus wel *knipoog*.

Reageer op artikel:
4 tips om op een nette manier nee te zeggen tegen iemand (want dat is soms écht nodig)
Sluiten