Spoedcursus positiviteit: Met deze tips kun jij je negatieve gedachten stoppen

Negatieve gedachten: we hebben ze allemaal wel. Maar merk je dat je vaak in een negatieve spiraal beland? Dan is het tijd om het blije ei in jezelf omhoog te halen. Met deze tips kun jij je negatieve gedachten stoppen.

Negatieve gedachten stoppen doe je zo

Een rotdag heb je soms gewoon, en daar is echt niks mis mee. Lekker even toegeven aan je rothumeur mag af en toe best. Maar met deze tips kun je positief omgaan met je negatieve gedachten.

1. Observeer

Observeer je negatieve gedachten. Wanneer komen ze op? Misschien is er een bepaalde plek of gewoonte waardoor jij je snel neerslachtig voelt. Zodra je weet wat de trigger voor jouw negativiteit is, kun je er gerichter mee aan de slag.

2. Kom in beweging

Soms is een hele dag binnenzitten heerlijk. Maar als er de hele dag allerlei negatieve gedachten door je hoofd spoken, kun je beter naar buiten gaan. Een rondje hardlopen, wandelen of even losgaan in de sportschool… Bewegen helpt écht om je weer positief te voelen.

3. Schrijf dingen op waar je dankbaar voor bent

Mocht je het allemaal wat somber inzien, is dit een hele goede manier om blij te worden. Door op te schrijven voor wie en voor wat je dankbaar bent in je leven, besef je ineens door hoeveel mooie, goede dingen en mensen je omringd bent. En dat gevoel kan zoveel verschil maken.

4. Zoek vrienden of familie op

Praten helpt. Het hoeft niet over je gevoelens te gaan, maar kan ook gaan over koetjes en kalfjes. De kans is groot dat je binnen een handomdraai een stuk blijer bent. En het is natuurlijk nog gewoon gezellig ook.

5. Creëer een chill ochtendritueel

Zet de wekker een tikkeltje eerder dan normaal, zodat je in deze tijd een aantal dingen kunt doen die je fijn vindt. Stressen in de ochtend betekent dat je al snel gaat piekeren. Een rustige start betekent het tegenovergestelde, dus dat is dat kwartiertje korter slapen echt wel waard. Toch?

Haar inspiratie! Als je deze korte kapsels ziet maak je meteen een afspraak bij de kapper want dit wil jij ook

 

 

 

Assertief.nlVerkenjegeest.com

Reageer op artikel:
Spoedcursus positiviteit: Met deze tips kun jij je negatieve gedachten stoppen
Sluiten