Nepwimpers opdoen moeilijk? Met deze 4 stappen word je een absolute pro

Tijdens deze feestmaand kan je look maar al te vaak iets extra's gebruiken. Dus naast alle glitters en rode lippenstiften komen er ook nepwimpers om het hoekje kijken. Word je al bang van de gedachte om lijm in de buurt van je ogen te re ge ? Geen paniek, want met deze tips wordt het een eitje om nepwimpers op te doen.

Stap 1: Krul

Begin altijd eerst met het krullen van je eigen wimpers voordat je mascara en nepwimpers aanbrengt. Dit kun je het beste doen met een wimperkrultang.

Stap 2: Coat

Omhul nu je wimpers met een goede mascara. Kies, om een drag queen effect te voorkomen, voor een mascara die voor lengte zorgt in plaats van volume. Breng twee dunne laagjes aan en zorg dat alle haartjes netjes uit elkaar staan. Dit kun je eventueel bewerkstelligen met je pincet. Laat vervolgens rustig drogen.

Stap 3: Breng de nepwimpers aan

Breng voorzichtig een beetje lijm aan op de nepwimpers en zorg vooral dat de uiteindes goed bedekt zijn met lijm. Deze punten komen namelijk het snelst weer los. Laat de lijm vervolgens een aantal seconden (45) drogen. Het is belangrijk dat de lijm plakkerig wordt om de wimpers goed te kunnen laten hechten. Breng vervolgens de wimpers aan met een pincet op de wimperrand en zorg dat je altijd van buiten naar binnen werkt.

Stap 4: Lijn uit

Om eventuele gaatjes te voorkomen kun je met een liner een dun lijntje trekken boven de wimpers wanneer de lijm helemaal droog is. Je kunt natuurlijk ook eventuele gaatjes opvullen.

Reageer op artikel:
Nepwimpers opdoen moeilijk? Met deze 4 stappen word je een absolute pro
Sluiten