Iris Hoekstra
Iris Hoekstra Travel 16 aug 2017

Naar deze 5 steden wil je reizen als je net een break-up achter de rug hebt

Het is uit. Om wat voor reden dan ook hebben jij en je ex-lover besloten niet verder te gaan. En dat doet pijn. Het is lastig om hem te vergeten. Helaas kun je niet oneindig in bed blijven liggen. Maar wat doe je dan?

Wat doe je als je iemand probeert te vergeten? Juist. Je zoekt afleiding. En waar kan dat nou beter dan op reis? Op een onbekende plek heb je helemaal geen tijd om aan hem te denken.

Misschien kom je wel dé perfecte rebound tegen in een leuke kroeg. Leer je nieuwe mensen kennen en geniet je van hun gezelligheid. Een tripje naar de ultieme bestemming kan ervoor zorgen dat je anders naar de situatie gaat kijken. Het is goed zo. Eigenlijk ben je zelf veel sterker dan je denkt. De wereld ligt aan je voeten.

1. Bridgetown

Boek bijvoorbeeld een reisje naar Bridgetown in Barbados. Naast het feit dat Rihanna er vandaan komt is het ook nog de hemel op aarde. En je kunt er van alles doen. Denk aan duiken, klimmen, zwemmen of meevaren op een boottocht. Daarnaast zijn er genoeg stranden om even helemaal tot rust te komen. En te genieten van dit prachtige stadje. Hoe leuk zijn die gekleurde huisjes?

2. Praag

Of ga naar Praag. Vanaf Nederland prima te doen. In deze stad bewonder je de architectuur van oude kerken, kathedralen en andere staatsgebouwen. Bezoek het grootste plein van Europa, het nationaal museum of de Praagse Burcht.

s’ Avonds kun je ook een bijzondere plek bezoeken. Namelijk Europa’s grootste discotheek Karlovy Lazne. Hier kun je de hele nacht dansjes doen. En misschien wel een nieuwe vent scoren.

3. Washington

Probeer Donald en Melania te spotten bij het Witte Huis of bezoek een monument of museum. Hier zijn er namelijk genoeg van. Denk aan het beroemde Lincoln Memorial of de National Gallery of Art.

Voor als je niet van politiek houdt, is er ook iets heel anders te beleven. Namelijk de wereld van muziek en musicals. Bezoek het Rock and Roll Hotel of bekijk een musical in een van de theaters. De stad heeft zelfs een eigen muziek genre. Namelijk go-go. En het is geweldig. Genoeg te beleven in Washington.

4. Boulder

Boulder is dé perfecte plek om te genieten van rust. Zeker als je een natuurliefhebber bent, kijk je je ogen uit in deze prachtige stad. En je kunt op avontuur gaan. Pak de fiets, beklim een rots of ga hiken. Mocht je dat iets té actief vinden dan zijn er ook Segway tripjes.

Bezoek in ieder geval de Boulder Falls. Deze prachtige watervallen wil je niet missen.

5. Las Vegas

Een retourtje Las Vegas. Tsja, wat kun je hier niet doen? Speel een potje poker of bekijk de Fountains of Bellagio. Én boek een gigantische kamer in een all-in hotel. Als je even weg wilt uit deze drukke stad reserveer je een plekje voor een helikoptertour, bezoek je de Red Rock Canyon of probeer je het uit te houden in de Death Valley. Oftewel het heetste stukje Amerika.

Heb jij je tickets al geboekt?

Meer lezen over break-ups? Lees dan hier verder: Dit is hoe je een relatie kunt afsluiten als je geen afscheid hebt kunnen nemen

Reageer op artikel:
Naar deze 5 steden wil je reizen als je net een break-up achter de rug hebt
Sluiten