Renée
Renée | LinkedIn Life 11 jan 2019

Nooooo! Netflix gaat een stokje steken voor het delen van accounts

Stiekem meeliften op het Netflix account van iemand anders: als jij het niet doet, dan ken je iemand die wél deze persoon is. Maar er is semi-slecht nieuws, want een account delen is iets waar de streamingdienst misschien een stokje voor wil steken.

Maar hoe zit het nu precies? Onze collega’s van Manners leggen het uit.

Wat gaat er gebeuren met je Netflix account delen?

Nu deel je misschien wel een account met je beste vriendinnen of familie. Jullie hebben ieder een eigen profiel, zodat niemand je algoritme kan verpesten. Daarnaast zijn er ook genoeg mensen die één account delen. Hartstikke handig natuurlijk, maar er is nu een bedrijf dat een technologie heeft ontwikkeld die het delen van accounts tegengaat.

Het doel van deze software? Bedrijven miljarden euro’s laten verdienen die ze nu mislopen. Leuk voor die geldwolven misschien, maar helemaal niet leuk voor je portemonnee.

De technologie ontdekt ongewone patronen. Zo heeft Netflix het meteen door als je kort na elkaar op verschillende locaties hetzelfde account gebruikt. Hm. Het valt dus op als jij en een vriendin allebei thuis Baby kijken via hetzelfde profiel.

En dan?

Je wil vast weten wat er gebeurt als je betrapt wordt. Zo is het mogelijk om een waarschuwing te krijgen en kunnen zij je een duurder abonnement aanraden. Of Netflix überhaupt interesse heeft is nog niet bekend, dus maak je niet meteen zorgen.

Als ze wél interesse hebben en jij één account deelt betekent het dat je Netflix abonnement duurder wordt. Maar met dat geld kan de streamingdienst wel weer investeren, zodat series en films nog beter worden.

Waarom een relatie met Netflix veel beter is dan een vriendje

Reageer op artikel:
Nooooo! Netflix gaat een stokje steken voor het delen van accounts
Sluiten