Renée
Renée Life 1 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Haha! Netflix introduceert nieuwe functie waardoor bingewatchen nóg makkelijker en sneller gaat

Komt je favoriete serie met een gloednieuw seizoen en worden er pak ‘m beet acht afleveringen gedropt? Dan hebben je vriendinnen en jij er geen moeite mee om deze afleveringen binnen twee dagen te verslinden. Voor bingewatchers is er goed nieuws, want Netflix maakt het je makkelijker om een aflevering of film sneller (of juist langzamer) te kijken. Jij hebt namelijk volledig controle over de afspeelsnelheid, aldus Netflix-Nederland.

Als je bijvoorbeeld een podcast luistert of een YouTube video bekijkt, kun je al de afspeelsnelheid instellen. Zet ‘m bijvoorbeeld op 1.25x en je bent sneller door je video of podcast heen, zonder dat je maar iets hoeft te missen. Nu kun je dat met je Netflix films en series ook doen.

Netflix laat jou de afspeelsnelheid bepalen

Meiden met een Android toestel kunnen vanaf nu in de app dus zelf de afspeelsnelheid bepalen. Wat is het grote voordeel hiervan? Je kijkt films, series en docu’s in minder tijd. Met andere woorden: je kunt sneller aan een volgende aflevering beginnen en je weet natuurlijk eerder hoe het met je favoriete liefdesverhaal afloopt.

Handig toch? Netflix biedt maar liefst vijf snelheden aan: 0,5x, 0,75x, 0, 1,25x en 1,5x. Even een voorbeeldje, als je een aflevering van een uur kijkt, kost het je met 1,5x slechts 45 minuten. Linksonder in beeld kun je de snelheid zelf aanpassen.

Mocht het een succes zijn onder Android gebruikers, dan wordt de functie waarschijnlijk ook uitgerold op andere devices.

Meer lezen over Netflix?

Reageer op artikel:
Haha! Netflix introduceert nieuwe functie waardoor bingewatchen nóg makkelijker en sneller gaat
Sluiten