Nieuws 27 jan 2018 Rosa Tettero

Dit zijn de meest romantische Netflix films voor je zwijmelsessies

Met Valentijnsdag alweer in het verschiet is het tijd voor de meest zoetsappige en fijne zwijmelsessies inclusief Netflix films. Want geef toe, zo'n romantische film op z'n tijd is echt héérlijk. Op z'n tijd? Eigenlijk hebben we hier elke dag wel zin in. We zetten de allerleukste voor je op een rijtje:

1. Pretty woman

Een echte klassieker die je écht gezien moet hebben. En hij verveelt nooit. De rijke zakenman Edward (Richard Gere) neemt de prostituee Vivian (Julia Robert) mee naar zijn hotel. Hij is zo van haar gecharmeerd dat hij haar voor zijn hele verblijf in Los Angeles inhuurt. Ze leren veel van elkaar. Edward hoe hij een beter mens moet zijn en Vivian hoe ze zich als een dame moet gedragen. Ze worden verliefd op elkaar, maar een relatie tussen hen lijkt natuurlijk onmogelijk.

2. When in Rome

Deze romantische komedie is niet die film van de Olsen twins. Beth Harper (Kristen Bell) is een jonge, ambitieuze New Yorker. Het enige probleem is haar complete ongeluk in de liefde. Maar wanneer Beth voor de bruiloft van haar zus naar Rome reist, steelt ze munten uit ‘de fontein der liefde’. Dit heeft als gevolg dat ze vanaf dat moment continu achtervolgd wordt door verschillende mannen die haar geliefde willen zijn. Romantiek ten top.

3. 500 Days of Summer

Tom ontwerpt wenskaarten voor zijn beroep en is een hopeloze romanticus. Hij is erg aangeslagen wanneer hij door zijn vriendin Summer aan de kant wordt gezet. Hij gaat heen en weer tussen verschillende periodes in de 500 dagen die ze samen waren om erachter te komen waar het fout is gegaan. Tragisch kun je deze film wel noemen.

4. Save the last dance

Sara groeit op in een stadje in Illinois. Ze is dol op ballet en droomt ervan ooit aan de befaamde Juilliard School te studeren. Wanneer haar moeder omkomt bij een verkeersongeval moet Sara haar grootse toekomstplannen echter opbergen en ze trekt in bij haar vader. Hij is een muzikant uit Chicago, die het gezin heeft verlaten. Zo belandt Sara in een voor haar totaal onbekende multiculturele schoolomgeving. Aanvankelijk heeft ze het moeilijk om het overlijden van haar moeder te verwerken. Maar snel vindt ze steun bij de getinte Chenille, een tienermoeder en oudere zus van de knappe en begaafde danser Derek, die Sara in de hip-hop cultuur inwijdt.

5. Letters to Juliet

Een jonge Amerikaanse vrouw (Amanda Seyfried) gaat op vakantie naar het prachtige Verona in Italië. Daar vindt ze een ‘Letter to Juliet’, een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Hierdoor begint ze een zoektocht naar de geliefden uit de brief. Een top zwijmelfilm, want: hoe romantisch is dit?

6. Safe Haven

De jonge, mysterieuze Katie arriveert in het kleine dorpje Southport. Haar plotse komst roept bij de hechte community vragen op over haar verleden. Katie lijkt vastbesloten om te voorkomen een persoonlijke band op te bouwen, totdat een reeks gebeurtenissen er voor zorgt dat ze in twee relaties getrokken wordt: een met Alex, een weduwnaar en winkeleigenaar met twee jonge kinderen, en met haar alleenstaande buurvrouw Jo. Ondanks haar terughoudendheid raakt ze in toenemende mate betrokken bij Alex en zijn familie. Maar zelfs als ze verliefd wordt blijft ze worstelen met het duister geheim dat haar blijft achtervolgen.

7. Stuck in love

Schrijver Bill Borgens heeft het moeilijk sinds zijn vrouw Erica hem drie jaar eerder verlaten heeft voor een jongere man. In plaats van te werken aan een nieuw boek, bespioneert hij haar obsessief. Tijdens Thanksgiving komt zijn 19-jarige dochter Samantha thuis met het nieuws dat haar eerste roman wordt gepubliceerd. Bill is blij voor haar en stelt voor het goede nieuws aan haar moeder te vertellen. Samantha wil echter niets meer te maken hebben met de vrouw die haar vader heeft bedrogen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de meest romantische Netflix films voor je zwijmelsessies
Sluiten