Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Gezondheid 20 sep 2015

Netflix lovers opgelet: 5 oefeningen die je tijdens het kijken van je favo serie kan doen

Het liefst willen we allemaal een strak lichaam. Helaas is het een feit dat bijna niemand is gezegend met een killer body zonder enige inspanning. We vinden massaal dat we niet genoeg tijd hebben om te sporten, daarentegen hebben we wel tijd om hooked te zijn aan Netflix. Vrouwen zijn volgens studies ontzettend goed in multitasken. We kunnen bijvoorbeeld koken en telefoneren tegelijkertijd. Waarom zouden we dan niet onze favoriete serie kunnen kijken én aan een killer body kunnen werken?! De volgende oefeningen zijn vanaf nu onderdeel van je Netflix marathon.

1. Pillow crunch

Stapel twee kussens aan het voeteneinde van je bed. Ga plat op je rug liggen. Leg je voeten op de kussens en je armen strak over je borst. Adem in en lift je bovenlichaam richting je voeten. Het is wel belangrijk dat je langzaam naar beneden gaat, niet smokkelen. Tien keer maakt je bovenlichaam al sterker.

2. De kurkentrekker

Ga plat op je rug liggen met gestrekte armen langs je lijf. Duw de binnenkant van je dijen tegen elkaar aan. Adem langzaam in terwijl je je voeten richting het plafond tilt, duw je bilpartij van de vloer, totdat je gewicht is verdeeld tussen je schouderbladen en je armen. Strek je voeten, adem uit terwijl je terug rolt en duw je lichaam iets naar rechts. Wanneer je rechterbil de mat raakt, cirkel je je benen naar de linkerkant. Zorg dat je je rechterbil van de grond is. Maak de beweging nu de andere kant op. Doe deze oefening drie keer achter elkaar.

3. De zeehond

Zit met je knieën uit elkaar van de grond en je voeten tegen elkaar aan. Duik met je handen tussen je benen en houd je handen tegen de buitenkant van je voeten aan. Til je voeten van de grond en balanceer. Rol op je rug en rol weer terug. Bij de volgende rol voeg je een oefening toe: je klapt tweemaal met je ‘flippers’ (we bedoelen, open en sluit je benen) terwijl je je balans probeert te behouden en ook wanneer je op je rug ligt ‘klap’ je tweemaal. Zorg ervoor dat je op je rug ligt en niet op je nek. Herhaal de oefening zes keer.

4. Shoulder bridge

Ga liggen op je rug en zet je voeten op de grond op heupbreedte. Rol je bekken omhoog naar een rugbrug toe. Blijf hoog en beweeg je bekken kleine stukjes omhoog. Zorg dat het accent meer op de bilspieren ligt dan op de hamstrings. Doe dit in sets van 30 seconden en jij krijgt gegarandeerd mooie, ronde billen.

5. De sprinkhaan

Ga op je buik liggen met je vuisten in je liezen. Je benen zijn gestrekt met je voeten tegen elkaar aan. Je kin steunt op de grond. Voel de grond onder je lichaam. Maak contact met je ademhaling en breng je aandacht naar je benen, billen, onderrug en handen. Adem in, strek je benen licht (je knieën komen iets van de grond). Strek jezelf uit en breng je benen omhoog. Kom in een vloeiende beweging omhoog, en beweeg zo dat je rustig kan doorademen. Je bekken komen van de grond. Druk met je vuisten krachtig tegen de grond. Als je last hebt van je nek kan je je bovenlichaam ook van de grond tillen. Houd deze houding vijf tot tien seconden aan en adem gewoon door in de houding. Erg goed voor je lenigheid.

Reageer op artikel:
Netflix lovers opgelet: 5 oefeningen die je tijdens het kijken van je favo serie kan doen
Sluiten