Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 15 juni 2018

8 x films en documentaires op Netflix die over mode gaan

Nog geen plannen dit weekend? Maak je klaar voor een marathon modefilms kijken met je besties. Met deze acht films en documentaires ben je wel even zoet, en als je een echt modepopje bent kijk je ze met tranen in je ogen. Gewoon van geluk.

1. Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards

Een prachtige documentaire over de man achter de mooiste schoenen ter wereld. De grootste mode-iconen zweren bij zijn modellen. Als jij een enorme schoenenverzameling in je kast hebt staan, wil je zeker weten deze documentaire zien. Een intrigerende man die nog steeds zijn stempel drukt op de hedendaagse high end fashion.

2. The True Cost

Een eye opener over de wereld van fast fashion die je anders doet denken over de kleding die je aan hebt.

3. Iris

Eén van de, zo niet, de allergrootste fashion icon Iris Apfel. De vrouw die van mode een kunstwerk maakte. Kijken, kijken, kijken.

4. Girlboss

Een jonge twintiger groeit uit tot hardwerkende girlboss die al haar zaakjes op orde heeft. Ze koopt voor 8 dollar een Chanel jasje in een vintage winkel en verkoopt deze door voor 1000 euro. Het begin van haar carrière.

5. House of Z

Een documentaire over Zac Posen, zijn opkomst, zijn afglijden en opnieuw alles moeten opbouwen. Hij krijgt een tweede kans, wat heeft dat met hem gedaan?

6. Atelier

Meer een film dan een documentaire. Een jonge vrouw krijgt in Japan een baan in de modewereld aangeboden (in de lingeriewereld om precies te zijn) en komt erachter hoe zwaar dit leven is.

7. Fresh Dressed

Prachtige documentaire over de hip-hop fashion in met name de VS. Er zit veel meer betekenis achter dan je zou denken. In deze documentaire wordt dat op een waanzinnig toffe manier verteld.

8. Jeremy Scott: The People’s Designer

Zeer, zeer, zeer inspirerend. Het verhaal van één van de grootste hedendaagse designers. Deze man heeft zijn eigen imperium opgebouwd. Ontwerpt voor de grootste merken en eerlijk, alle kleding die je voorbij ziet komen zou jij wel in je kast willen hebben hangen.

Reageer op artikel:
8 x films en documentaires op Netflix die over mode gaan
Sluiten