Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 12 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Nooo! Netflix wordt duurder en deze sneaky manier van handelen is echt niet terecht

Vrijdagavond op de bank ploffen met je vriendinnen en een paar wijntjes om je favoriete series op Netflix te kijken. Heer-lijk. Toch gaat dat binnenkort misschien een duur grapje worden. Netflix doet namelijk onderzoek naar een prijsverhoging van de streamingdienst in Nederland.

Netflix wordt duurder

De afgelopen maanden wordt er veel gesproken over Netflix, helaas niet alleen vanwege hun fantastische films en series. De streamingdienst heeft namelijk de prijzen verhoogd in Amerika en heeft hier ook onderzoek naar gedaan in Italië.

Het is dus wel logisch dat er hier ook veel mensen zich zorgen maakten over duurdere prijzen. Die zorgen leken terecht want Netflix heeft zojuist de eerste stap gezet in de fikse prijsverhoging. De kans dat we binnenkort meer moeten betalen om onze favoriete Netflix Orgininals te kunnen kijken wordt hiermee dus steeds groter.

Netflix in Nederland

Hoe we dit weten? Mensen hebben ontdekt dat de prijzen voor een abonnement verschillen in verschillende webbrowsers. Zo hangt er een totaal ander prijskaartje aan een abonnement voor Netflix in Chrome dan bijvoorbeeld in Firefox. Als je in Firefox een Netflix-abonnement afsluit, betaal je hier €2 meer voor dan in Chrome. Dat klinkt misschien als best weinig geld, maar elke maand €2 extra betalen, tikt al snel aan.

Waarschijnlijk is dit de manier waarop de populaire streamingdienst onderzoek doet. Zo komen ze er namelijk achter welke prijzen we over het algemeen oké vinden.

Grote kans

In Amerika liggen sinds kort de prijzen voor een abonnement op Netflix al een stuk hoger. De streamingdienst werd hier tussen de dertien en achttien procent duurder. De kans dat het hier in Nederland ook zoveel duurder gaat worden, is dus groot.

We weten nog niet zeker of en wanneer de prijzen verhoogd worden, maar laten we hopen het meevalt. Tot die tijd genieten we nog maar even van een paar van onze favoriete films op Netflix.

Netflixlovers opgelet! Er is nu een Netflix podcast zodat je áltijd weet welke series en films je kan bingwatchen

Reageer op artikel:
Nooo! Netflix wordt duurder en deze sneaky manier van handelen is echt niet terecht
Sluiten