Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Life 21 augustus 2018

Oh nee: Netflix gaat je favoriete series onderbreken met reclame

Sinds Netflixen een werkwoord is, is het een van onze favoriete bezigheden geworden. Op een druilerige zondag of na een lange werkdag; we doen niets liever dan series binge watchen. Maar nu gaat onze hobby onderbroken worden door Netflix reclame…

Wat maakt Netflix zo chill? Juist. Het feit dat je ongestoord kunt kijken, zonder Netflix reclame, onderbrekingen of andere lastige taferelen. Het is juist zo ontzettend handig en gebruiksvriendelijk, waardoor we massaal fan zijn.

Niet oké, Netflix

Het nieuws over reclames tussendoor maakt ons niet blij. Integendeel, we worden er ietwat depressief van. En rebels. En koppig. Want hoe irritant is het dat er in een betaalde app ineens ook onderbrekingen komen. Moeten we dan weer illegaal gaan streamen?

Netflix reclame tussendoor?

Nou, niet dus. Het is allemaal een tikkeltje minder erg dan we dachten. Want er komt niet middenin een spannende scène ineens een reclame voor wasverzachter of maandverband opduiken. Pfoei.

Maar wat je wel kunt verwachten, is aan het einde van de aflevering een reclame van Netflix zelf. De streamingsdienst is namelijk aan het uittesten of dit een goede manier is om hun eigen series te promoten onder hun gebruikers.

Helemaal uitkijken

Dus het valt mee. Maar het enige nadeel is dat je deze reclames niet kunt wegklikken. Je moet de reclame helemaal laten uitspelen voor je de volgende aflevering kunt bekijken. Lijkt de gepromote serie je wel wat? Dan kun je deze vanuit de reclame toevoegen aan je kijklijst. Da’s dan wel weer handig.

Meevallertje

Het wordt gelukkig nog beter, want zoals het nu lijkt gaan we in Nederland helemaal geen last van de reclames hebben. Nu maar hopen dat dit ook zo blijft, en de irritante onderbrekingen echt alleen in Amerika gedaan worden. Voor nu kunnen we dus gewoon rustig blijven binge wachten.

Dit is de nieuwe trailer van The Purge (de serie), en hij is écht eng

Reageer op artikel:
Oh nee: Netflix gaat je favoriete series onderbreken met reclame
Sluiten