Wij vertellen: kan de musicalfilm The Prom alle verwachtingen waarmaken?

De Netflix film The Prom stond al een tijdje op ons ‘nog kijken’ lijstje. Dit weekend was de film eindelijk beschikbaar op Netflix, maar kan deze film alle hoge verwachtingen waarmaken? The pressure is on. Tsja, met zoveel goede acteurs/ actrices, een geweldige verhaallijn én ook nog een musical-insteek – wat kan er dan nog misgaan? Of is de film té veel opgehyped?

Wij vertellen je graag of The Prom twee uur van je tijd mag innemen of niet.

De Netflix-film The Prom

Het eindejaarsbal is voor veel studenten hetgeen waar ze het hele jaar naar uitkijken. Hetzelfde geld voor Emma, maar dat verandert snel wanneer ze te horen krijgt dat ze geen vriendin mag meenemen als date. De school verbiedt het. Emma staat er helemaal alleen voor, totdat dit nieuws een groep zelfingenomen theatersterren van Broadway weet te bereiken. Wanneer ze dit horen, reizen ze direct af naar Indiana om te strijden voor gelijke rechten.

Onder anderen Meryl Streep, James Corden en Nicole Kidman doen mee aan de LGBTI-film The Prom. Met zo een cast zou deze film toch we goed moeten zijn?!

De review van deze Netflix-film

De grootste naam die meedoet aan deze Netflix film The Prom is Meryl Streep en ja, ze doet het weer. Ze is ge-wel-dig. Deze vrouw kan gewoon geen slechte film maken. Ze ziet er zelfs beter uit dan de 20(!) jaar jongere Nicole Kidman. Die volgens ons toch een beetje uit de toon valt in deze film.

James Corden is helemaal zichzelf in de film. Hij past perfect in de musicalfilm The Prom, volgens ons. Wie echt de show stelen in deze film, zijn de jonge hoofdrolspeelsters. Onthoud hun namen, van Jo Ellen Pellman en Ariana DeBose gaan we nog veel horen.

De verhaallijn, tsja – er is niet écht een duidelijk plan hoe de bekendheden de jonge meiden gaan helpen. Maar ze hebben er wel een film van langer dan twee uur van gemaakt… Tijdens het kijken ben je dan dus af en toe eventjes de weg kwijt. Wat zijn we ook alweer aan het doen?

Toch zijn er echt veel hartverwarmende momenten in de film The Prom. Het is magisch als de muziek, dans en acteurs bij elkaar komen. Een echte musical-fan wil deze film echt niet missen. Ben je nu niet zo een musical-fan, dan raden wij je aan deze film over te slaan. Het is namelijk écht wel een heel zoetsappige film.

Lees ook: Bingen maar: déze nieuwe films/series verschijnen in december 2020 op Netflix

Reageer op artikel:
Wij vertellen: kan de musicalfilm The Prom alle verwachtingen waarmaken?
Sluiten