Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 25 feb 2018

Je huis een zooitje? Netflix komt met een fantastische nieuwe serie over opruimen

Eindeloos lang gekeken naar Obsessive Compulsive Cleaners maar is je opruimdrang nog steeds niet geprikkeld? Netflix komt met een nieuwe serie waarin de Queen of Organizing Marie Kondo haar opruim-methode met jou gaat delen. Wordt het straks een eitje.

Opruimen is niet voor iedereen even makkelijk. Je hebt mensen die altijd álles meteen opruimen en je hebt mensen die, ja alles laten slingeren.Maar als jij die laatste persoon bent dan gaan Netflix je binnenkort helpen.

Er komt namelijk een nieuwe Netflix-serie over opruimen. De serie is gebaseerd op de wereldwijde bestseller The Life-changing Magic of Tidying van Marie Kondo. In haar boek legt Marie uit hoe je op een effectieve manier kunt opruimen.

De essentie van haar methode is om bij jezelf na te gaan of jouw spullen je écht gelukkig maken. Oftewel: Nee? Weggooien. Ja? Bewaren. Al je spullen stal je uit en stuk voor stuk werk je ze af. Wat hierna over blijft krijgt een vaste plek.

Nieuwe Netflix-serie over opruimen met Marie Kondo

Nu gaat ze nog een stapje verder en vertelt Marie in een Netflix-serie hoe je je opruimdrang kan aanwakkeren. In de achtdelige serie gaat ze in elke aflevering aan de slag met iemand anders om orde te brengen in de chaos. Dat wordt extreem, drastisch en life-changing.

De releasedatum is nog niet bekend maar hou Beautify in de gaten voor de laatste updates over deze serie.

Je kunt je opruimdrang trainen

Na het kijken van de serie ben je hopelijk geïnspireerd om ook je eigen huis op orde te brengen. Lukt het dan nog steeds niet? Geen nood, volgens Marie is het een kwestie van je prefrontale cortex (say what?!) trainen. Dit is het gebied in de hersenen dat functies zoals plannen maken, doelen stellen en deze doelen vervolgens ook uitvoeren aanstuurt.

En anders lees je dit artikel over mensen met een rommelig huis nog maar een keertje. Voel je je meteen een stuk tevredener over jezelf.

Reageer op artikel:
Je huis een zooitje? Netflix komt met een fantastische nieuwe serie over opruimen
Sluiten