Nice! Dankzij deze geniale truc teken je je wenkbrauwen altijd in een perfecte vorm

Lucienne Weijers van Estée Lauder verklapt haar állerbeste tip om je wenkbrauwen te tekenen in een vorm die bij je gezicht past. Zodat het leven gewoon net wat mooier, makkelijker en leuker wordt.

Helaas, we zijn niet allemaal Cara Delevingne die opstaat met prachtige, volle wenkbrauwen. Soms is het nog een hele klus om ’s ochtends met je wenkbrauwpotlood de juiste vorm te maken. Daarom vroegen we Lucienne om dé ultieme tip.

Lucienne is skincare-expert en trainingsmanager van het Amerikaanse beautymerk Estée Lauder. Ze weet werkelijk álles over de producten. ‘Vrouwen vragen mij vaak wat de beste vorm is voor hun wenkbrauwen. En ook welke kleur wenkbrauwpotlood ze het beste kunnen gebruiken,’ zegt Lucienne. Ze noemt haar truc de ‘drie stippen techniek’. ‘Je krijgt zo de perfecte lift voor je wenkbrauw en de juiste natuurlijke vorm.

Kammen

Kam met een wenkbrauwborsteltje door de wenkbrauwen om ze in vorm te brengen. Kam naar buiten toe. Je volgt de natuurlijke groeirichting van de haartjes.

De drie stippen

Breng drie stippen highlighter aan boven de wenkbrauw. Dit doe je aan het begin, op het hoogste punt en aan het uiteinde van de wenkbrauw. Het begin van de wenkbrauw bepaal je door een denkbeeldige lijn te trekken van je neusvleugel omhoog via je binnenooghoek. Het einde bepaal je door een denkbeeldige lijn te trekken van de neusvleugel naar je buitenste ooghoek en schuin verder naar boven. Om het hoogste punt te bepalen til je de wenkbrauw op drievierde op met je vingertop. De boog valt er dan vanzelf in.

Ook brengt je een dunne lijn highlighter aan onder de wenkbrauw. Dep daar zachtjes met je vingers om te vervagen.

Inkleuren maar

Omdat je van tevoren hebt bepaalt waar je wenkbrauw begint, eindigt en waar het hoogste punt is, is het inkleuren een piece of cake. Als je een volle wenkbrauw wilt, of als je je ogen wilt liften, begin je onderaan met je wenkbrauwpotlood. Kleur de wenkbrauw van binnen naar buiten in met fijne, korte streepbewegingen. Als je een fijne wenkbrauw wilt, begin je aan de bovenkant. Vervolgens kleur je de wenkbrauw van binnen naar buiten in.

Kam altijd nog even door de wenkbrauw heen. Zo wordt de kleur egaler en krijg je het natuurlijkste resultaat.

LEES OOK: Zo voorkom je zwaar en futloos haar na een haarmasker

Reageer op artikel:
Nice! Dankzij deze geniale truc teken je je wenkbrauwen altijd in een perfecte vorm
Sluiten